Erkek olmak üstünlük mü?

İlk Çağ örneğini bir arkadaş verdi ondan orada kaldık yoksa bi' bıraksanız nerelere gideceğiz de.

Tamam bende onu diyorum.
Bıraksanız nereye gideceğiz ne?
Elini kolunu bağladılar da hareket mi edemiyorsun?
Hukuk zaten kadın destekçisi git hakkını al söke söke.
Kabul etmiyorsan hukukta üstün değiliz diye itirazda edemezsin, sonuçta kadın erkekten üstün

Östrojen hormonu üstünlük müymüş zuhahahayt, sadece ömrünüz dolaylı yoldan uzun oluyor. Normal bir kadının normal bir erkekten hiçbir fiziksel üstünlüğü yok. Kütle, kuvvet, kondisyon, acı eşiği... Uzar da gider bunlar. Nesnel şeyler bunlar, inan kendini kandırmana gerek yok.

Benim bahsettiğim eşitlik, statüdür. Tam anlamıyla bir eşitlik diye bir kavram zaten evrenin hiçbir yerinde yok bence.

Üstünlük ömürde mi ablam
Ömür uzunluğu ile fiziksel üstünlüğü nasıl bağdaştırdın, onu ben idrak edemedim en başta. Sedanter bir erkek ile sedanter bir kadın versus atsın herhangi bir şeyde, kadın neyde yenebilir örnek ver madem.

Benim bahsettiğim eşitlik, statüdür. Tam anlamıyla bir eşitlik diye bir kavram zaten evrenim hiçbir yerinde yok bence.

Bakın ilgili mağaza sorumlusu yetkili insanla bizzat yüz yüze iletişim kurdum.
En basit örnek ile diş randevum var haftalık izin günümü 18 Nisan 2024 perşembe için olması gerektiğini vurguladım.
Ona rağmen kendi yalakalarına gitti bol keseden yıllık izin dağıttı ilgili sanal market sorumlusu insan.
Diş randevumu da yaktı resmen yani hakkımı yedi.

Kadın > Erkek değil Erkek > Kadın diyorsunuz. Peki diğer arkadaşların size cevap vermesini istiyorum. Kadınlar hani daha ön plandaydı, her zaman pozitif ayrımcılıklar vardı, başarılı değillerdi... Siz erkeklerin yazılı tarihten beri kadının üstünde olduğunu söylediniz. Yukarıdaki eleştirileri yapan arkadaşlar yazsın size cevabı bence.

Bu önceliği kadınlara uyguladıysa dediğin gibi o işte kadının üstünlüğünü değil bunu yapan abazanın şerefsizliğini gösteriyor. Verdiğin örnek yanlış yani hocam.

Doğada o üstünlük, toplumsal olarak değil zaten bahsettiğim. Toplumsal olarak tarih boyunca ezilen taraf Kadındır. Özellikle ortaçağ ile birlikte başlayan bir süreç.

Bilimsel bir şey bu. Kendi şahsi görüşün gerçekler üzerinde etkili değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…