Erkekler mi kadınlar mı daha fazla hakka sahip?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk Arap kanunlarını kaldırıp, cumhuriyeti kurmadan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermeden önce erkekler toplumda ve yasalarda üstün görülürdü, kadınların söz hakkı yoktu. Devir değişti, günümüzde kanunen belirli ayrım olmasa da halk arasında, özellikle iktidar partinin de geçenlerde "vitrin mankeni" rezaletinden sonra bu ayrımcılık bariz. Şeriat isteyen Arap aşığı kadınlar da bu ayrımdan faydalanmak istiyor.

Metroda bir tane kadın popoma elledi diye bağırsa hayatınız bitecek. Kanunen iki tarafa da yine bir ayrımcılık mevcut. Haberleri takip ediyorsanız; geçenlerde yine memur çalışanına cinsel tacizde bulunan patronu ceza dahi almadı.
Yani ülkede kadınlara belirli ayrımcılıklar yapılsa da, ne erkek ne kadın, kimse için adalet yok bu coğrafyada. Kadın ve erkek ayırmak yerine ülkedeki gerçek problemleri şutlamak gerek.

PS: Kimse kimseden üstün değil.

Vücutsal güç bakımından ve bedensel olarak biz daha güçlüyüz (erkekler) ama kanunen kadınlar daha güçlü diye düşünüyorum. Misal örnek bir erkek ve kadın ayrılmak istediklerinde ikisi bile aynı maaşı alsa (bu arada kötü suç olmasa bile) kadına nafaka veriliyor. Dünyada kadınlar günü kutlanıyor hiç erkekler günü kutlandığını duydunuz mu? Her zaman erkeklerin kadınları rahatsız ettiğini duyabilirsiniz. Peki bir erkek olarak kadın biri sizi taciz etse kim sizi ciddiye alır? Ben şayet bir mahkemeye gitsem yargıç tarafından bile ciddiye alınmayacağımı düşünüyorum. Gerçekten 2 tarafta da mazlum var mı var. Ama kadınlar hukuken bizden daha güçlü konumda. Erkeklerin çocuk velayeti alma hakkı nerede ise yok? Bir erkek olarak taciz ediliyorum kadın tarafından desen millet güler. Ve işin üzücü yanı nedir bilir misin hala bizim erkekler kadın peşinde koşuyor deli oluyorum buna. Ne yapacağız bilmiyorum. Kendi düşüncelerim.

Zamaninda pek cok okuz hemcinsim kadinlari ezdigi icin (hala devam ediyorlar ezmeye) bizim gibi sessiz sakin adamlar da onyargiya maruz kaliyorlar. Haliyle bir kadinin bizi dovebilecegi, taciz edebilecegi ihtimaline kimse inanmiyor. Pek cok erkek esinden sopa yiyor ama gundeme gelmiyor. Yani kendini bilmez okuzler yuzunden tum erkeklere karsi lobi olusturuluyor ve bu yuzden pozitif ayrimcilik diyerek kadinlara daha cok hak veriliyor. BUTUN ERKEKLER OKUZ DEGILDIR !!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…