Erkeklerde göğüs büyümesi

savesta1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bir ay sonra 15 yaşına gireceğim ancak son 2 yıldır göğsümde anormal bir büyüme var. Geçen sene kilo almıştım ancak ondan önceki sene zayıf olmama rağmen vardı. Sebebi nelerdir? Göğüs bölgemi geliştirsem erir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bir ay sonra 15 yaşına gireceğim ancak son 2 yıldır göğsümde anormal bir büyüme var. Geçen sene kilo almıştım ancak ondan önceki sene zayıf olmama rağmen vardı. Sebebi nelerdir? Göğüs bölgemi geliştirsem erir mi? Teşekkürler.
Jinekomasti miydi öyle birşey vardı ondan olabilirsin. Araştırmanı ve duruma göre doktora görünmeni tavsiye edebilirim.

Jinekomasti olabilir diye düşünüyorum. Bende de var maalesef berbat bir şey ameliyat harici çözümü yok. Ha bir kullanıcının yorumunu okumuştum sporda göğüs çalışarak gelişerek kapatabilirsin demişti. Çözüm değil ama yine de o da bir seçenek.

Henüz çok gençsin, önce problemin gerçekten jinekomasti olup olmadığını öğrenmek için hekime başvurmalısın çok gecikmeden. Eğer öyleyse, ameliyat kesin çözüm deniyor fakat öncesinde de kilo verme, antrenman, steroid veya benzer madde kullanımını kesme, alkol alımını azaltma ve hormon tedavisi gibi yöntemler kullanılıyor. En son çare cerrahi. Çok kafana takma, varsa da ameliyat olur düzeltirsin. Sonra da spor yapar şekillendirirsin.

Jinekomasti olabilir fakat henüz ergenliğe yeni girdiğin için hormonların çok oynak. Bu yüzden bazı erkeklerde ergenlik döneminde jinekomasti yani erkek memesinde kadınsı görünüm oluşabiliyor. Muhtemelen ergenlik sonrasında geçer.

Yine de bir jinekoloğa görün.

Çok fazla süt içmen ya da çok fazla peynir yiyorsan bunu bu sonuca bağlayabiliriz. Maalesef ki marketlerde satılan tüm ürünler hormonlu özellikle sütler bu yüzden inekler hamile olsa bile süt sağınıyor ve bu sütler ciddi derecede östrojen hormonu içeriyor. Sana tavsiyem şimdilik bu sütlerden uzak dur ve bir doktora görün belki farklı bir hastalıktır. Ayrıca spora başla.

Henüz çok gençsin, önce problemin gerçekten jinekomasti olup olmadığını öğrenmek için hekime başvurmalısın çok gecikmeden. Eğer öyleyse, ameliyat kesin çözüm deniyor fakat öncesinde de kilo verme, antrenman, steroid veya benzer madde kullanımını kesme, alkol alımını azaltma ve hormon tedavisi gibi yöntemler kullanılıyor. En son çare cerrahi. Çok kafana takma, varsa da ameliyat olur düzeltirsin. Sonra da spor yapar şekillendirirsin.
Doktorum Jinekomasti Demişti Kilo Ver geçer dedi o zamanki gitmemden yaklaşık 6 kilo verdim az da olsa küçüldü ama hala büyük

Doktorum Jinekomasti Demişti Kilo Ver geçer dedi o zamanki gitmemden yaklaşık 6 kilo verdim az da olsa küçüldü ama hala büyük
Daha önce bu konu hakkında biraz okumuştum, şimdi kısaca tekrar baktım ama yazdığım yöntemler işe yaramazsa ısrarla ameliyat diyorlar, kesin çözümmüş. Hekim doğru teşhis koyduysa ve bi türlü geçmiyorsa dediğim gibi operasyonla düzeltilir, sonra da sporla on numara şekil yaparsın. Her şeyden önce başka hekimlere de görünüp duruma emin ol. Ameliyatsa da sonrasında sporla gayet iyi bi şekil yaparsın, daha beter hastalık olmasın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı