Erken uyumak için ne yapmalı?

darkgamer

Kilopat
Ben saat onda yatıp sabah altıda kalkmak istiyorum ama onda yatmama rağmen uyuyamıyorum. Uyumadan son bir spor yapıyorum telefona da bakmıyorum.

Odanı serin tut. Yatmadan önce bir yarım saat kitap oku cidden uyku getiriyor. En rahat uyku pozisyonunu bul. Çevrende hiç ses olmasın ve hiçbir şey düşünme. Bildiğin duaları oku ve uyumaya çalış. Çok çabuk uykuya dalacaksın.

Spor yapıp hemen uyuyamazsın zaten, metabolizman spor yapınca epey hızlanır ve bu uykuya engeldir. Uyumadan 2-3 saat önceden sporu bitirmiş olmalı ki iyi bir spor yapmalısınız ter dökmeli ve ağırlık antrenmanlı, ardından güzelce besinlerinizi almalısınız ve saat 10'a kadar bir kaç sizin zevklerinizden olan ki bu her şey olabilir yapmalısınız.

Yani zevklerinizden birisi oyun oynamak ise uyumadan önce bu zevkinizi gerçekleştirin ve uyurken bugünü eksik geçirmiş gibi hissetmeyin. Aklınızdaki ve yapmanız gereken her şeyi gerçekleştirdikten sonra güzel bir uykuya dalabilirsiniz. Ekstradan ilk zamanlar zorlanabilirsiniz fakat alıştığınızda dünya epey güzelleşecek.

İlla spor yapmalı ve oyun oynamalısınız diye bir şey yok. Spor sadece vücudunuzu yoran ve sizi mutlu edip motive eden bir aktivitedir, her insan haftada 3-4 gün düzenli spor yapmalıdır kaliteli bir yaşam için.

Hocam eğer uyumayı beyninize zorlayıp uyuyamazsanız boş verin hadi uyudun diyelim muhtemelen gece 2 de kalkıp uyuyamayacaksın ve duvarı kemireceksin. Yani en basitinden ne zaman uykun geliyorsa o zaman uyu. Ben 12-1 gibi uyuyorum o sıra uykum geliyor ama 9 da kalkıyorum. Gerçi sizin dediğiniz biraz zor tek seferlik mi yoksa her zaman mı 6 da kalkmak istiyorsunuz onu bilmiyorum.

Hocam eğer uyumayı beyninize zorlayıp uyuyamazsanız boş verin hadi uyudun diyelim muhtemelen gece 2 de kalkıp uyuyamayacaksın ve duvarı kemireceksin. Yani en basitinden ne zaman uykun geliyorsa o zaman uyu. Ben 12-1 gibi uyuyorum o sıra uykum geliyor ama 9 da kalkıyorum. Gerçi sizin dediğiniz biraz zor tek seferlik mi yoksa her zaman mı 6 da kalkmak istiyorsunuz onu bilmiyorum.
Evet her zaman 6'da kalkmak istiyorum. Bende sizin gibiyim hep 9'da kalkıyorum.

Ben de çok çabaladım çareyi ilaçta buldum 1 kere içtim uykum düzene girdi akşam 6 gibi uyanıyordum artık sabah 6'da uyanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı