Burak Alkan Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 12 Haziran 2011 Mesajlar 14.298 Makaleler 3 Çözümler 6 Yer Nebuchadnezzar Daha fazla Meslek Judge Dredd 8 Nisan 2013 #1 AFUDOS ile BIOS güncellemeye kalktığınızda "Error: File ROM ID incorrect." hatası alabilirsiniz. Bu hatanın iki nedeni vardır: Anakartınızın modelini iyi öğrenmediğiniz için cihaza yanlış BIOS atıyorsunuz. Anakartınız CASPER gibi bir firma tarafından kasada geldiyse ROM ID'si farklıdır. Eğer sorunun nedeni ilk seçenek ise kasayı açıp anakart modelinizi öğrenin. AIDA64 veya CPU-Z yanlış rapor edebilir. Sorunun nedeni ikinci seçenek ise AFUDOS'un "Don't check ROM ID" özelliğini devreye sokmanız gerek. Bunun için /x parametresini kullanabilirsiniz. Mesela aşağıdaki gibi bir komut ile artık Error: File ROM ID incorrect. hatası almayacaksınız. Kod:Panoya kopyala afudos 964F1P10.ROM /p /b /c /x
AFUDOS ile BIOS güncellemeye kalktığınızda "Error: File ROM ID incorrect." hatası alabilirsiniz. Bu hatanın iki nedeni vardır: Anakartınızın modelini iyi öğrenmediğiniz için cihaza yanlış BIOS atıyorsunuz. Anakartınız CASPER gibi bir firma tarafından kasada geldiyse ROM ID'si farklıdır. Eğer sorunun nedeni ilk seçenek ise kasayı açıp anakart modelinizi öğrenin. AIDA64 veya CPU-Z yanlış rapor edebilir. Sorunun nedeni ikinci seçenek ise AFUDOS'un "Don't check ROM ID" özelliğini devreye sokmanız gerek. Bunun için /x parametresini kullanabilirsiniz. Mesela aşağıdaki gibi bir komut ile artık Error: File ROM ID incorrect. hatası almayacaksınız. Kod:Panoya kopyala afudos 964F1P10.ROM /p /b /c /x
yigit2lazy Femtopat Katılım 16 Haziran 2020 Mesajlar 2 17 Haziran 2020 #2 hala varmisiniz bilmiyorum ama pegatron ipm41 d3 anakartima bios guncellemesi yaparken bu hatayı aldım casper kasada aldım ve kodunu yazdıgımda işe yaramadi
hala varmisiniz bilmiyorum ama pegatron ipm41 d3 anakartima bios guncellemesi yaparken bu hatayı aldım casper kasada aldım ve kodunu yazdıgımda işe yaramadi