"Error reaging BIOS date from registry" hatası

Umut Aydemir

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Sanal sürücü olarak Windows XP kurdum. Hem VM programından hem de Virtual box programından. Ancak hasp emülatör adlı bir program yüklerken "error reaging BIOS date from registry" hatasını veriyor. Sistemimde Gigabyte B450M-S2H anakart ve Ryzen 1600 AF işlemci var. BIOS sürümünü F41 ve F50 ile denedim sonuç alamadım. Farklı Windows XP ve Windows 10 ile denedim ancak yine aynı hatayı verdi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal bilgisayarda çalışan yazılımlar bir BIOS bilgisi okuyamıyorum hatası verirse buradaki BIOS anakart BIOS'unuz değil, sanal bilgisayar yazılımının sağladığı sanal BIOS'tur.

VMware Workstation ile denediniz mi? En gelişmişlerden birisidir. O da olmazsa yazılımda koruma olabilir.

Sanal bilgisayarda çalışan yazılımlar bir BIOS bilgisi okuyamıyorum hatası verirse buradaki BIOS anakart BIOS'unuz değil, sanal bilgisayar yazılımının sağladığı sanal BIOS'tur.

VMware Workstation ile denediniz mi? En gelişmişlerden birisidir. O da olmazsa yazılımda koruma olabilir.
VMware Workstation son sürümü ilede denedim malesef ama yine aynı hatayı aldım malesef. Acaba program eski sürüm olduğu için böyle bir sorun olabilir mi ? Yani mevcut Anakartların chipsetleri ile alakası olabilir mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı