M metin_tk Ziyaretçi 15 Ekim 2013 #1 Arkadaşlar ben Windows 7 kuruluyken ubuntu kurmuştum flashtan. Şimdi bilgisayarı açmaya çalıştığımda bu hataları error unknown filesystem grub rescue diye hata veriyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.
Arkadaşlar ben Windows 7 kuruluyken ubuntu kurmuştum flashtan. Şimdi bilgisayarı açmaya çalıştığımda bu hataları error unknown filesystem grub rescue diye hata veriyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.
THE_MILLER Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Ağustos 2013 Mesajlar 15.505 Makaleler 35 Çözümler 78 15 Ekim 2013 #2 Boot'a en son yüklediğiniz işletim sistemi olan, Linux çekirdekli işletim sisteminin ayarları boota eklenmiş. MBR onarımı yapmanız gerekecek MBR - Restore Windows 7 Master Boot Record - Windows 7 Help Forums burada resimli olarak anlatılmış.
Boot'a en son yüklediğiniz işletim sistemi olan, Linux çekirdekli işletim sisteminin ayarları boota eklenmiş. MBR onarımı yapmanız gerekecek MBR - Restore Windows 7 Master Boot Record - Windows 7 Help Forums burada resimli olarak anlatılmış.
M metin_tk Ziyaretçi 15 Ekim 2013 #3 THE_MILLER dedi: Boot'a en son yüklediğiniz işletim sistemi olan, Linux çekirdekli işletim sisteminin ayarları boota eklenmiş. MBR onarımı yapmanız gerekecek MBR - Restore Windows 7 Master Boot Record - Windows 7 Help Forums burada resimli olarak anlatılmış. Genişletmek için tıkla... Hocam baska türlü olmazmı elimde cd yok?
THE_MILLER dedi: Boot'a en son yüklediğiniz işletim sistemi olan, Linux çekirdekli işletim sisteminin ayarları boota eklenmiş. MBR onarımı yapmanız gerekecek MBR - Restore Windows 7 Master Boot Record - Windows 7 Help Forums burada resimli olarak anlatılmış. Genişletmek için tıkla... Hocam baska türlü olmazmı elimde cd yok?
THE_MILLER Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Ağustos 2013 Mesajlar 15.505 Makaleler 35 Çözümler 78 15 Ekim 2013 #4 USB belleğe Windows'u yazdırabilirsin. Ubuntunun live cdsi mevcutsa onunla grub alanını düzenleyebilirsin fakat bu daha zahmetli iştir. Veya en güzeli hdd yi biçimlendirip temiz bir Win 8.1 kurulumu yapman daha iyi olur.
USB belleğe Windows'u yazdırabilirsin. Ubuntunun live cdsi mevcutsa onunla grub alanını düzenleyebilirsin fakat bu daha zahmetli iştir. Veya en güzeli hdd yi biçimlendirip temiz bir Win 8.1 kurulumu yapman daha iyi olur.
M metin_tk Ziyaretçi 15 Ekim 2013 #5 THE_MILLER dedi: USB belleğe Windows'u yazdırabilirsin. Ubuntunun live cdsi mevcutsa onunla grub alanını düzenleyebilirsin fakat bu daha zahmetli iştir. Veya en güzeli hdd yi biçimlendirip temiz bir Win 8.1 kurulumu yapman daha iyi olur. Genişletmek için tıkla... Bilgisayar acılmıyorki hdd nasıl biçimlendirebilirim k.b fazla bilgim yok.
THE_MILLER dedi: USB belleğe Windows'u yazdırabilirsin. Ubuntunun live cdsi mevcutsa onunla grub alanını düzenleyebilirsin fakat bu daha zahmetli iştir. Veya en güzeli hdd yi biçimlendirip temiz bir Win 8.1 kurulumu yapman daha iyi olur. Genişletmek için tıkla... Bilgisayar acılmıyorki hdd nasıl biçimlendirebilirim k.b fazla bilgim yok.
THE_MILLER Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Ağustos 2013 Mesajlar 15.505 Makaleler 35 Çözümler 78 15 Ekim 2013 #6 USB Bellek Bootable Yapma Rehberi https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html Başka bir pcden onarım yapmak istiyorsan Windows 7'yi yeni bir sistem kurmak istiyorsan Win 8.1 i indirip USB'ye anlatıldığı şekilde yazdırın. Ardından biosdan bootable ayarlarını USB belleğe göre ayarlayın. Ondan sonra USB deki Windows çalışacaktır. Ona göre onarım ( Türkçe kaynak olarakta buna bakabilirsiniz Microsoft Windows 7 MBR kaydını düzeltmek (Windows MBR bootloader sorunu) - Burak Gökalp'in Günlüğü ) veya yeni kurulum ( Windows 8 Kurulum Rehberi - YouTube ) yaparsınız.
USB Bellek Bootable Yapma Rehberi https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html Başka bir pcden onarım yapmak istiyorsan Windows 7'yi yeni bir sistem kurmak istiyorsan Win 8.1 i indirip USB'ye anlatıldığı şekilde yazdırın. Ardından biosdan bootable ayarlarını USB belleğe göre ayarlayın. Ondan sonra USB deki Windows çalışacaktır. Ona göre onarım ( Türkçe kaynak olarakta buna bakabilirsiniz Microsoft Windows 7 MBR kaydını düzeltmek (Windows MBR bootloader sorunu) - Burak Gökalp'in Günlüğü ) veya yeni kurulum ( Windows 8 Kurulum Rehberi - YouTube ) yaparsınız.
M metin_tk Ziyaretçi 16 Ekim 2013 #7 Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulamak için win 8.1 indireyim ben ozaman.
Burak Alkan Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 12 Haziran 2011 Mesajlar 14.298 Makaleler 3 Çözümler 6 Yer Nebuchadnezzar Daha fazla Meslek Judge Dredd 16 Ekim 2013 #8 Diski tarayın bu komut ile: Kod:Panoya kopyala fsck -a /dev/sda1 sda1 değişebilir tabi kurlu diske ve bölüme göre.
Diski tarayın bu komut ile: Kod:Panoya kopyala fsck -a /dev/sda1 sda1 değişebilir tabi kurlu diske ve bölüme göre.