ESC menüde GPU kullanımı %90, oyunda %45-70

sofaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. ESC menüde kullanım bu kadar yüksekken oyunun içine girince GPU kullanımı neden düşüyor. FPS sabitleme gibi bir durum yok. Hatta GTA V AC Odyssey RDR2 gibi oyunlarda 60 FPS değerinin altı FPS değerleri alıyorum. Grafik ayarları GeForce Experience ile GTA V'te son grafik seviyeleri. RDR2 ve AC odyyseyde biraz kısıyor grafik ayarlarını. Yani oyundayken GPU kullanımının düşük olması sebebiyle 60 altı FPS alırken ESC menüde neden kart kendini kullanıyor?

Ryzen 5 2600. sürücüler güncel. Oyunlar korsan değil. NVIDIA ayarlarını maksimum performansta ayarında da kalite ayarında da denedim. Pek bir fark yok.
B450M S2H.
2060 Super.
1x8 3000MHz RAM. Yakın zamanda 2x8 deneyeceğim.

Menüde %90 olması normal. Vsync açık değilse menüde GPU kullanımı daha fazla olur ve bilgisayarınız daha çok ısınır. Oyun içinde %60 kullanıyorsa yeterli geldiğindendir. Yüksek seviye kartlarda olabilir. Grafikleri ya da çözünürlüğü arttırabilirsiniz.

Diğer konuda da tartıştık, en son RAM diye düşündük ama 16 GB RAM ile bu sorunu yaşayan başkaları da var dediniz kafamı orası karıştırdı. Ryzen 5 2600, RTX 2060 Super ve 16 GB RAM ile mi yaşıyorlar durumu? 8'le yaşamanız normal ama 16 ile yaşanması ilginç.

Ek olarak ekran kartınız servise gitti demişsiniz, yenisini göndermişler. Yine aynı durum oldu yani?

ESC'de fazla kullanım olması Nvidia denetim masasından Yüksek Performans işaretlediğimiz için oluyor diye düşünüyorum, bende Apex'in menüsünde kullanım yüzdesi fazla oluyor bu şekilde. Veya arkadaşın dediği gibi bir durum olabilir menüde.

Ama şimdi GTA V'te denedim, oyundayken %92 kullanım oluyor, menüde %70-%72 arası. ESC'ye basınca yani. (1660 Ti - Ryzen 5 2600X - 2x8 GB RAM)

hocam gta v gibi oyunlarda fps 40 ila 60 arası. rdr2 hariç diğer oyunlarda grafikleri geforce experience yapıyor
hocam kalitede de maksimum performansta da denedim ikisinde de menüde fazla kullanıyor oyunda daha düşük ve oyunda akıcı değerleri vermiyor.

Ekran kartına bir şekilde fazla yük binmiyordur. Nvidia denetim masasında her şey ayarlıysa oyun ayarlarından çözebilmeniz lazım.
hocam oyun grafik ayarları gta v'te son grafik ayarları daha fazla ekran kartına yük bindirecek bir değişiklik yapamıyorum.

hocam oyun grafik ayarları gta v'te son grafik ayarları daha fazla ekran kartına yük bindirecek bir değişiklik yapamıyorum.

FPS sınırlaması tarzı bir şey olabilir. Çünkü menüde FPS sınırlaması olmadığından %90 kullanıyor. Onu bir araştırın derim.

FPS sınırlaması tarzı bir şey olabilir. Çünkü menüde FPS sınırlaması olmadığından %90 kullanıyor. Onu bir araştırın derim.

Hocam FPS sınırlaması yok. Olsa da 40-60 arası gidip gelmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…