Escape from Tarkov görüntü netliği kötü

İşletim sistemi
Windows 10

Kohster

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX4060
İşlemci
Intel i5 12400F
Arkadaşlar probleme çözüm bulamadım fakat sebebini buldum diyebilirim. Oyunu 1080p seçeneğine aldığımda manasız bir kararma durumu ve kenarlarda blurlaşma problemi yaşıyorum. NVIDIA Denetim Masası üzerinden ayar yapmayı denedim, oyun içerisinden de denedim ancak bir çözüm yolu bulamadım.

LG UltraGear 24GS60F-B 180Hz monitörü kullanmaktayım. Monitörün 1080p desteklediği yazıyor ancak 2K'ya da yükseltebiliyorum ilginç şekilde. Oyunu 2K ayarına aldığımda yaşadığım problem gideriliyor ancak 180Hz seçeneği mevcut değil ve 75Hz'e düşüyor. Tabii ki FPS de tatmin etmiyor haliyle.

Ayrım yapılabilmesi adına ilgili oyun için ekran görüntülerini de ekliyorum. Fotoğrafları ufak bir yakınlaştırırsanız ağaçlardan ve gölgelerden daha net anlayabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 2K Ayarlar.jpg
    679,7 KB · Görüntüleme: 49
  • 1080p.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR açıp dener misin?

NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR açıp dener misin?
Hocam DSR içerisinde birden fazla seçenek var önerdiğiniz bir seçenek var mıdır? Ayrıca FPS etkiler mi?
Keskinleştirme ayarı var gibi.
Hocam onun ben de farkındayım ama NVIDIA menüsünden de değiştirsem oyun içinden de değiştirsem netliği yakalayamıyorum. Daha kötü oluyor ama iyisi olmuyor.

Arkadaşlar problemi yaşayan varsa diye yazıyorum. NVIDIA ayarlarını defaulta çekip PostFX ayarlarındaki "Adaptive Sharpen" seçeneğini sıfırladım. Sorun çözüldü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_1.png
    428,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…