Escobar'ın Kayıp Milyonları

Uyuşturucunun tanrısı olarak anılabilecek kadar çok uyuşturucu kaçakçılığı yaparak milyarlarca dolar kazanan Pablo Escobar'ı hepiniz duymuşsunuzdur.

3 haftadır TLC kanalındaki bu programda, eski iki CIA ajanı olan Douglas Laux ve Ben Smith’in yönlendirmesi ve elde ettikleri bilgiler ışığında, kazı ve arama çalışmalarında 30 yıllık tecrübeye sahip Paul isimli bir kişi ve ekibi, Escobar’ın Kolombiya topraklarında halen bir yerlerde gömülü olan para, altın ve silahlarını gelişmiş ve son teknoloji ekipmanlarla arıyorlar. Bulduklarında paradan biraz pay alacak ve kalanı Kolombiya hükümetine teslim edecekler.

Program daha yeni olmasına rağmen izlerken fazlası ile keyif aldım. O bilgi araştırmaları, Pablo’nun yakınına kadar girmiş kişilerle (Örn: Suikastçisi olan ve uzun süre hapis yatan Papey gibi) kurulan diyaloglar, ev,arsa ve şehir dışındaki bölgelerde yapılan kazı ve arama çalışmaları gerçekten insanda merak uyandırıyor bazen de gerilimli diyalogları ve olayları ile insanda hafif bir gerilim hissi yaratıyor.

3 bölümdür ''Aha şu arazide/binada vb. bir yerden kesin para çıkacak’’ diyorum. Ama her seferinde sonuç hüsran oluyor ya boş bir bölme ya da bir metal parçası çıkıyor. :(

Bu program sayesinde Pablo Escobar’ın Kolombiya’ya ve komşu ülkelere uyuşturucu belası ile ne kadar çok zarar verdiğini anladım. Hatta geçen gün Nat Geo'da Kolombiya havaalanında 40 kapsül uyuşturucuyu yutarak kaçakçılık yapmaya çalışan bir adamın yakalanışını izledim. Polis çok titiz bu konuda, için az bir miktar uyuşturucu sığabilecek kapasiteye sahip her çanta ve eşyayı didik didik ediyor.

Fakat Escobar o kadar zeki imiş ki Kolombiya’da boş ve büyük bir araziyi satın alıyor, bu araziye binlerce ev yaptırıyor ve bu evlerde oturan insanlardan o bölgeyi korumalarını ve verdiği emirleri yerine getirmelerini isteyerek eşeğini sağlam kazığa bağlıyor. Bir de o dönemde ABD uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığını artırmak amacı ile Kolombiya hükümetine Escobar'ın ABD'ye verilerek cezalandırılması üzerine bir teklif yapıyor ve Pablo bunu öğrendiğinde, sırf ABD'nin eline düşmemek için Kolombiya'da kendine özel ve o yılların mimarisine göre saray yavrusu denilecek kadar geniş bir özel hapishane inşa ettiriyor.

Ayrıca bu Tophane esnafı görünümlü Kolombiyalı adamın 70-80'li yıllarda uyuşturucu satarak günde yarım milyon dolar kazanması çok şaşılacak bir durum.

Escobar.jpg

Bu da öldükten hemen sonra çekilmiş bir kare,

Death_of_Pablo_Escobar.jpg

Ondan kurtuldukları için ne kadar da mutlu görünüyorlar.

Kısaca programı izlemenizi tavsiye ederim. Standart 40 dakikalık yabancı diziler gibi ama belgesel tarzında olan ve izledikten sonra tadı damağınızda kalan bir program ve gelecek bölüm ne olacak diye merak ediyorsunuz.

İzlemek için: Escobar'ın Kayıp Milyonları Bölümler, Bölüm Özetleri, Haberler | TLC TV

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı