Çözüldü ESET ARP zehirleme saldırısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ata11980871

Hectopat
Dün bilgisayarıma ESET kurdum ve bugün şehir dışına geçtiğimde bu uyarıyı 2 kere aldım dün yoktu sebebi nedir? Zararlı bir virüs mü? Endişelenmeli miyim veya nasıl durdurabilirim? Bu bir virüs mü?

MITM riski olabilir. MAC ile bağlandıysa sıkıntı olabilir ama IP ise modem resetlemeyi deneyin.

(Alıntıdır)
ARP Zehirleme Uyarısı Neden Gelir?

ARP saldırısı genelde yerel ağlar üzerinden gerçekleşir. Bu yerel ağda bir saldırı meydana geldiğini gösterir. Bir cihazın ağınıza izinsiz olarak bağlandığını, ya da daha önce bağlanmasına izin verdiğiniz bir cihazın içerisinde zararlı bulunan paket gönderdiğini gösterir. Yine sahte MAC adresi oluşması durumunda da ARP zehirleme uyarısı gelir. Ağda yavaşlama oluşması, ağın yanıt vermemesi ya da cihazlara virüs salgılanması gibi sonuçlar doğurabiliyor. Ancak en çok ortaya çıkma nedeni ESET Antivirüs programının bazı olayları hatalı yorumlaması sonucunda ARP zehirleme uyarısı verdiği biliniyor.

Eset ARP Zehirleme Uyarısı Sorunu Nasıl Çözülür?
Böyle bir hata iletisi alıyorsanız ilk yapmanız gereken tam detaylı bir virüs taraması yapmaktır. Ancak sorun genelde ortak ağ kullanan bilgisayarlarda görüldüğü için ayarlar bölümünden ortak ağ tercihini değiştirmeniz gerekmektedir. Ortak ağ yerine ev / ofis ağı tercihinde bulunmanız sorununuzu çözecektir.

(Alıntıdır)

Tam tarama daha dün yaptım ve temiz çıktı dünden bugüne herhangi bir dosya indirmedim, Eset ARP Zehirleme Uyarısı Sorununun çözümünü daha detaylı şekilde anlatabilir misiniz?

Tam tarama daha dün yaptım ve temiz çıktı dünden bugüne herhangi bir dosya indirmedim, Eset ARP Zehirleme Uyarısı Sorununun çözümünü daha detaylı şekilde anlatabilir misiniz?
False-Positive olabilir. Ağ Trafiğinizi Glasswire ile kontrol edin.

İnternet Ağınızı ev/ofis ağı olarak konumlandırırsanız sorun çözülür diye hatırlıyorum bazı PC'lerde öyle çözmüştük.

Ağa bağlanması orada olay değil. Olay orada IP veya MAC adresini bilmesi. ARP yapacak adam zaten Ağa bağlanmaz, intihar etmiş gibi olur.
Yani yurtdışındanda bu işlemi yapabilir değil mi?
False-Positive olabilir. Ağ Trafiğinizi Glasswire ile kontrol edin.
Nasıl detaylandırabilir misiniz?

İnternet Ağınızı ev/ofis ağı olarak konumlandırırsanız sorun çözülür diye hatırlıyorum bazı PC'lerde öyle çözmüştük.

Bu ağı güvenilir olarak mı seçeyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…