Bana ithafen mi yazıyorsunuz? Eğer öyleyse özel mesajda daha detaylı konuşup hangimizin anlam dahi veremediğini kararlaştırabiliriz. ESET yıllarca ülkemizde şişirilen balon bir yazılım oldu ve herkes de buna uyarak bilgisayarlarını ona emanet etti. Hiçbir konuda diğer dev firmalarla yarışamayacak olan ESET'in bu kadar övülmesine her zaman karşı çıktım. Güvenlik açıkları her yazılımda olabilir elbette, benim burada asıl noktam ESET yazılımlarının genel bağlamda baş ağrısı yarattığıdır. Virüs veritabanı zararlı yazılımları bulmaz aksine virüs olmayan her şeye öter. Self-protection bile yapamaz. Yüklediğin orjinal yazılımlarla bile çakışır. Güvenlik duvarı yetersizdir, sezgisel analizleri çok düşüktür. Muhakkak güvenlik açığı eksik olmaz ve daha nice sıkıntılı süreç. Bunları yazıyorum insanlar bilgilensin diye, illa maydonoz tipler çıkar muhalefet olur fakat gerçekleri görmek lazım. Hiçbir firmanın da fanboy'u olmadım, olmam.
Kısacası güvenlik açığı bir yazılımı kullanmama sebebi değildir, zaten bunu ilk mesajımda ESET'in ne kadar 2. sınıf bir ürün olduğunu anlatarak yaptım. Açıklar bir update yayınlanır ve kapatılır dert değil. Ama firma devrim yaratacak yeni bir sürüm yaratmadığı sürece -ki yıllardır olmadı- yanına yaklaşılacak, güvenlik olarak medet umulacak bir ürün değil.
He evet Apple da sevmiyor ve kullanmıyorum.