ESET Kaspersky'dan daha iyi mi?

Anlayan, anlamıstır

Önceki testlerde ESET'in FP oranı 0'ı buluyordu (hala daha çoğu testte 0'ı buluyor bana göre), Sadece son Malware testinde 10 FP vermiş, BitDefender'in FP oranı ise 8 bu gerçek olabilir mi ?
Her neyse gerçeği bilenler varmış zaten sevindim.

Eset bu konuda sektörün yıldızı zaten hocam. Eset'i hatta bu yüzden kullanıyorum. Virüs diyorsa çok düşünmüyorum gönül rahatlığı ile siliyorum. Muallakta bırakmıyor beni. Son test meselesine gelecek olursak da onu ilk gördüğümde ben de çok şaşırdım. Ama yılın geri kalanında total sonuçta farkı kapatacağına inanıyorum

ESET'in veritabanı açıklamaları da çok güzel, AVG ve Avast gibi Malware.Gen veya BitDefender'daki gibi Zusy,Lazy,Generic KD gibi terimleri kullanmıyor.

Direkt ne tespit ettiyse söylüyor (örneğin Downloader, Spreader, Evader gibi direkt tehditin türünü söylüyor ve FP oranı düşük olduğundan ne olduğunu anlayabiliyorsunuz direkt). En azından benim deneyimlerim böyle oldu.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Hemen sağ altta bildirim veriyor ve türünü de açıkça yazıyor. Önem derecesine göre de turuncu veya kırmızı olarak yine sunuyor. Fakat tek sevmedim yanı siteyi direkt engelliyor. Mesela Kaspersky'de bir şeyleri engelliyor ama siteye erişimi yine sağlıyor. İşin teknik kısmını bilmiyorum ama böyle bir şey sorun yaratmayacaksa Eset'te de böyle olmasını arzu ederdim. Onun dışında on numara AV.

Bildiğim 1 büyük problemi var bana göre onun dışında çok iyi bir AV bence.
1, Reaktif koruması bence kötü. Eğer reaktifi de iyi olsaydı kesinlikle şuan her konunun altına ESET öneriyor olurdum.

Eskiden Sandbox gibi bir sistemleri de vardı şuan var mı bilmiyorum (yanlışta hatırlıyor olabilirim), eğer dosya veritabanında kayıtlı değilse onu 10-15 dakika boyunca kendisi analiz ediyor statik/dinamik olarak ve virüs mü değil mi size söylüyordu. Bu sebeple de son çıkan virüslere karşı çok daha hızlı tepki veriyordu bir şirket çalışanının dosyayı analiz etmesine gerek kalmadan.

Tehdit türüne kadar söylemesi de AV'nin veritabanlarına ne kadar emek verildiğini gösteriyor gibi bir şey aslında, yani ben öyle düşünüyorum.

Reaktif olarak kastettiğiniz cihaza bir dosya falan yüklendiğinde arkada onu yakalaması ise evet bazen zayıf kalabiliyor. O konuda Norton'u her zaman takdir etmişimdir.

İkinci dediğiniz Sandbox bildiğim kadarıyla yok ama onun yerine LiveGurad diye bir şey var. Sanırım dediğiniz şeyle aynı sayılır. Dosya virüs imza veritabanında yoksa sunucuya gönderip yanıt bekliyor. Bu özelliği en üst pakette satması kötü sadece. Ama ekstra bir güvenlik katmanı. Zaten günümüzde antivirüslerin geleceği de bu. Virüslerin hızına yetişmek imkansız. Davranışlar üzerinden tespit edebilmek önem arz ediyor. Umalım da üstüne koyarak kendilerini daha da geliştirirler.

Kesinlikle, Norton kadar iyi reaktif korumaya sahip antivirüs ben görmedim şu ana kadar.
Ancak şu aralar Norton'un gidişatından memnun değilim şimdi konu açtım sebebiyle ilgili onaylanmasını bekliyorum.

Eskiden ismi Sandbox'muş şimdi ise LiveGuard'ın alt dalında olarak gözüküyor azönce baktım bende. Yani LiveGuard ile bahsettiğim Sandbox aynı diyebilirim.

Bende öyle düşünüyorum, her antivirüse eklenmeli bu Sandbox/LiveGuard özelliği, acaba Kaspersky veya BitDefender'a gelir mi?

Norton false positive sorununu çözse en iyi antivirüslerden birisi olur kesinlikle. Kaspersky'de sanırsam bu var. Ama yanlışta hatırlıyor olabilirim. Kaspersky Security Network (KSN) diye bir şey var. Tam detayını bilmiyorum ama aynı mantıkla çalışıyor olabilir. Ama tek bildiğim Eset'in bu konuda oldukça başarılı olduğu

Kaspersky veri tabanı kötü.
Kaspersky veritabanı asla kötü değil. Kaspersky günümüzde dinamik analize daha çok önem veriyor. Bunu yaparken de veritabanları belki çok geniş olmasa bile yeterli seviyede şu an.

Reaktif korumada Norton ve Kaspersky gerçekten çok iyi. Kaspersky sistem izleyicisi sistemdeki tüm eylemleri birebir takip eden ve bunu çok iyi yapan bir bileşen bu yüzden de kaspersky'în reaktif koruması üst seviyede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…