Merhaba,
Bu rehberimizde mobil cihazlar için koruma sağlayan ESET Mobile Security adlı mobil güvenlik yazılımını daha iyi bir koruma ve tarama sonucu elde edebilmek için nasıl yapılandırabileceğinizi göstereceğiz.
Mobil cihazlar için çoğu AV firmasının yayınladığı uygulamaların varsayılan ayarlardayken yetersiz kalabilmekte. Bu rehberde ESET ürününüzü nasıl kurup uygun şekilde yapılandırabileceğinize değineceğiz.
Rehber Android cihazda hazırlanmıştır.
Bu rehber iki bölümden oluşmaktadır.
A. Kurulum Aşamaları
B. Yapılandırma Ayarları
A. Kurulum Aşamaları:
1 - Öncelikle aşağıdaki Google Play Store linkinden ESET Mobile Security yazılımımızı indirelim.
ESET Mobile Security Antivirus - Apps on Google Play
Fast and powerful mobile antivirus by ESET.
2 - Uygulamamızın indirmesi bittikten sonra aşağıdaki açalım ve dil seçimlerini yaptıktan sonra devam edelim.
3 - Bu bölümde sizden veri toplama ve birtakım servisler hakkında izin istemekte. Ben aşağıdaki izinleri verdim ve devam ettim.
4 - Burada program kurulumunun son aşamasındayız. Gördüğünüz kadarıyla normal bir mobil uygulama kurulumu ile aynı. Aşağıda lisansınız varsa ekleyebilir veya deneme sürümü devam edebilirsiniz. Deneme sürümü bittikten sonra satın alırsanız lisansınızı sonra da ekleyebilirsiniz.
5 - İzin verelim.
Kurulum aşamlarımız burada bitti.
B. Yapılandırma Aşamaları:
Burada kurduğumuz antivirüs yazılımını daha iyi koruma için yapılandıracağız. Başlayalım.
1 - Üstteki üç çizgiye dokunalım.
2 - Aşağıdan antivirüs kısmına dokunalım.
3 - Üç noktadan sonra gelişmiş ayarlar kısmına dokunalım.
4 - Ayarları aşağıda isaretlediğim gibi yapın. LiveGrid ile alakalı olan ayarları açmak ise size kalmış bir durum. Gizliliğe önem veriyorsanız kapatabilirsiniz.
5 - Bu işlemlerden sonra tarama başlatın.
Eğer antivirüs yazılımınızın başka zararlı yazılımlar tarafından silinmesini istemiyorsanız cihaz yöneticisi olarak da atayabilirsiniz.
NOT : Cihaz yöneticisi olarak aradıktan sonra cihaz yöneticiliğini verdiğiniz yerden geri almadıkça antivirüs yazılımınızı kaldıramazsınız.
Hepsi bu kadar.