Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bence Kaspersky, NOD32'den çok çok daha iyi. Birçok virüs taramamı NOD32 ile yaptığım dönemde bulamadığı virüsleri Kaspersky ücretsiz sürümüyle bulup temizlemişti.
ESET'i satın mı aldınız? NOD32 yalnızca yerel koruma sağlıyor. Güvenlik duvarı vs. yok. Eğer satın aldıysanız NOD32'yi gerek yok, kullanın lisansı dolunca KSC Free geçersiniz.
Eğer NOD32 iptal edip Kaspersky'a geçme şansın varsa geç derim çünkü NOD32 iyi bir antivirüs koruması sunamıyor ama NOD32'dururken Kaspersky alman hem saçma olur, hemde bilgisayarın 2'sini birden çalıştırmaya çalışırken çok yüksek bir güç payı bunlara ayrılır ve ciddi performans kaybedersin.
Geçmişte NOD32 kullandım sistemi çok yoruyordu ondan sonra Defenderden başka kullanmazdım. Technopattan sonra üyelerin neredeyse %90'ının Kaspersky ve Malwarebytes yorumlarını gördükten sonra vardır bir sebebi diyip ikisini de satın aldım ve kullanıyorum memnunum.