Eset Smart Security 7 Nasıldır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

owen_1

Hectopat
Daha fazla  
Eset Smart Security 7 kullanıyorum. Ancak forumda hep önerilen virüs programı Kaspersky oluyor.

Soruyorum, Esetgül'ün suçu ne ? Nasıl bir virüs programıdır Eset Smart Security 7 ?

Eset iyi bir güvenlik programı değil. Kaspersky olabilmesi için bin fırın ekmek yemesi lazım.

Bilinçli bir bilgisayar kullanıcısıyım. Her gördüğüme atlamam. Eset yeter mi bana ? Yoksa Kaspersky için en baştan para mı vereyim ?

Kaspersky gerçekten çok sağlam bir virüs programı ama bilgisayarın sağlam olması lazım bence yüklediğin an performansdan çalıyor.

Eset o 2.x sürümleri zamanında başarılı idi. O zamanki veritabanlı ve basit tarzdaki hips teknolojisi ile hizmet veren güvenlik yazılımalrda en performanslısı idi. Fakat gün geçtiki veritabanı yetersiz kaldı. Yazılımın görünüşü değişse de teknolojik olarak diğer yazılımların gerisinde kaldı ve geç takip etti. Sadece o zamanlardan isim yaptığı ve Türkiye distribütörünün etkili reklam kampanyaları ile resmi kurumlar da dahil olmak üzere ürünü sattılar ve kullandılar. Eset alışkanlığımız oradan gelmekte.

Eset aslında çok kötü bir güvenlik yazılımı değildir fakat crackli beya keylist üzerindeki keyler ile yapılan güncellemeler orijinal lisansla yapılan güncelleştirmeler ile aynı değil. Bir nevi boş güncelleştirme yapmakta. Hatta zamanında bunu farklı bir platformda test etmiştim. Aynı veritabanı yüklü gözükse de orijinal Eset belli sayıdaki malware dosyaları arasından çok daha fazla zararlı tespit etmişti. Ülkemizdeki kullanıcılar bu konularda tam bilinçli olmayıp crackli güvenlik yazılımları tercih ettiği ve zararlılardan korunamadığı için Eset bir nevi kötü adam olmuştur.

İşin aslı Eset hafif ve standart koruma sağlayan bir yazılımdır. Tek başına korumaya bırakmadan (orijinal lisanslı olmak şartı ile) MalwareBytes, Emsisoft gibi uygulamalarla takviyeli tarama yaparsanız sisteminizi korursunuz. Hatalı tespit ve sistemsel sorun çıkartabilmektedir ama çok vasat bir yazılım değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…