ESET Windows7 kurulumu, indirim ve dış pazarlar

260448

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda gerek bilgisayarı ve mobil cihazları çok güç tüketmeden koruması, gerek veritabanı ile ESET'e geçiş yapmaya karar verdim. Şansıma "ESET Mobile Security" ürününe %51 indirim verdi. Şimdi internetten de bakıyorum, ESET'in çevrimiçi satış sitelerinde anahtarları var fiyatları 100 lira civarı, ESET'in kendi sitesinde bu ürünler 220-250 lira.
1-Bu anahtarların sahte olmasından ziyade karalisteye atılacak veya atılmış veritabanından mahrum anahtar olup olmadığını nereden anlayabilirim?
2- %51'lik indirim sadece android uygulaması için gözüküyor, yetkililerle pazarlık gibi olasılığı var mı?
3- Windows 7 eskimiş bir sistem de olsa şu anki sistemim Windows 7 ile uyumlu, sürücü sıkıntısı oluyor. ESET'i Windows 7'ye nasıl kurabilirim?

N11'den 70 liraya 4 cihaz 1 yıllık Kaspersky IS almıştım. Kaspersky'ın sunduğu fiyat ise ~250 liraya denk geliyordu. Satıcı konusunda biraz araştırma yapmak gerekiyor. Şu an 180 gün kaldı, lisans devam ediyor.

Şöyle bir şey var. Çoklu cihaz lisansı alırsan hem pc hem telefonu etkinleştirebilirsin.

N11'den 70 liraya 4 cihaz 1 yıllık Kaspersky IS almıştım. Kaspersky'ın sunduğu fiyat ise ~250 liraya denk geliyordu. Satıcı konusunda biraz araştırma yapmak gerekiyor. Şu an 180 gün kaldı, lisans devam ediyor.
Yine de akılda şu soru kalıyor, Kaspersky deneme sürümüne sunduğu veritabanını satın alanla aynı yapıyor. Bu konuda önlem almayı umursamıyorken ESET farklı veritabanı sunuyor, "trial reset" yani deneme sürümü sıfırlanmasına karşı bile önlem alıyor. Bu durumda ucuza satılan ne olduğu belirsiz lisansları da karalisteye alıp ona göre veritabanı vermiş olabilir mi?

Yine de akılda şu soru kalıyor, Kaspersky deneme sürümüne sunduğu veritabanını satın alanla aynı yapıyor. Bu konuda önlem almayı umursamıyorken ESET farklı veritabanı sunuyor, "trial reset" yani deneme sürümü sıfırlanmasına karşı bile önlem alıyor. Bu durumda ucuza satılan ne olduğu belirsiz lisansları da karalisteye alıp ona göre veritabanı vermiş olabilir mi?

O konuda bir fikrim yok ne yazık ki.

İlk sorun için cevaplayalım en güvenli lisans alım yöntemi kendi sitesinden almaktır. O başka yerden alınan lisansını da sorgulayamazsın.

İkinci sorun için ise Windows 7 dediğiniz gibi eski bir sistem. Haliyle destek de kesildiğinden ileride yeni güvenlik açıkları çıkabileceğinden antivirüs de kursanız önermiyorum. Sistem de güncel ise güncel bir sistem kullanın.

İlk sorun için cevaplayalım en güvenli lisans alım yöntemi kendi sitesinden almaktır. O başka yerden alınan lisansını da sorgulayamazsın.

İkinci sorun için ise Windows 7 dediğiniz gibi eski bir sistem. Haliyle destek de kesildiğinden ileride yeni güvenlik açıkları çıkabileceğinden antivirüs de kursanız önermiyorum. Sistem de güncel ise güncel bir sistem kullanın.
WebRoot, Trendmicro hakkında düşünceler nasıl? ESET almayacağım 220 lira oldukça fazla geldi. Kaspersky vs bilgisayarı oldukça ağırlaştırıyor ne yazık ki.

WebRoot, TrendMicro hakkında düşünceler nasıl? ESET almayacağım 220 lira oldukça fazla geldi. Kaspersky vs bilgisayarı oldukça ağırlaştırıyor ne yazık ki.
Trend Micro da oldukça bilinen bir firma fakat en iyisi de denemez şimdilik. WebRoot eskiden önerirdik fakat şimdi çok önermiyorum. Norton bakabilirsiniz o biraz daha ucuz öbürüne göre. BitDefender de bakabilirsiniz.

İsterseniz Trend Micro indirip deneyebilirsiniz memnun kalırsanız düşünebilirsiniz onu da.

Trend Micro da oldukça bilinen bir firma fakat en iyisi de denemez şimdilik. WebRoot eskiden önerirdik fakat şimdi çok önermiyorum. Norton bakabilirsiniz o biraz daha ucuz öbürüne göre. BitDefender de bakabilirsiniz.

İsterseniz Trend Micro indirip deneyebilirsiniz memnun kalırsanız düşünebilirsiniz onu da.
Fiyat olarak Trend Micro çok ucuz geldi o açıdan dedim. Bilgisayar 2010'dan kalkma dizüstü :). Normalde antivirüs bile kurasım yok ama ESET'i telefona yükleyince şevk geldi. BitDefender ve Kaspersky illallah ettiriyor 5400 RPM'lik HDD'e.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı