eSIM kullanmak mantıklı mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Şu an için eSIM kullanmam mümkün olmasa da (telefonum desteklemiyor) ileride eSIM destekli bir telefonum olursa diye bu konuyu açmak istedim.

Turkcell faturasız hat kullanıyorum ve standart fiziksel SIM kartım mevcut. Fakat bir de eSIM isminde dijital SIM teknolojisi mevcut ve Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom bu teknolojiyi destekliyor. Bugün her zaman gittiğim süpermarkete gittim ve çalışanlardan birisi iPhone 11'de iki hat kullanıyordu. Hatlardan birisi fiziksel SIM ile Vodafone, diğeri ise eSIM tabanlı Türk Telekom.

Peki eSIM kullanmak mantıklı mıdır? Bunu sormamın nedeni şu; iPhone 14 serisinin ABD versiyonunda artık eSIM zorunlu oldu. Türkiye sürümünde ise hala fiziksel SIM slotu mevcut, fakat eSIM de kullanılabiliyor. Sizce eSIM'e geçmek mantıklı mıdır?

Bence en doğru zaman eSIM daha da yaygınlaştığı zamandır.

Evet mantıklı. Bir süre sonra fiziksel hat işlevselliğini kaybediyor çünkü.
Bu gerçekten doğru. Eski SIM kartları yeni telefonlara takınca telefon aşırı kötü çalışabiliyor. Veya en iyi ihtimalle güncel şebeke özellikleri kullanılamıyor. 3G SIM kartları 2022 yılında hala kullanan insanlar var.

eSIM'de bunlara gerek yok. Her yeni mobil internet teknolojisi geldiğinde (mesela 3G'den 4.5G'ye, 4.5G'den 5G'ye geçildiğinde) tekrar SIM kart değiştirme zorunluluğu eSIM'de yok. Tamamen otomatik bir şekilde her şey gerçekleşiyor. Ayrıca eSIM çok daha güvenli. Hırsızların SIM kartı söküp başka telefona takma gibi imkanı eSIM'de yok.

Ben de ana hattımı esım olarak kullanıyorum. SE2020 cihazımda gayet memnunum. Cihazı iTunes üzerinden sıfırlasan bile esım silinmiyor. O özellik çok hoşuma gitmişti.

Normal format attığınızda silindimi ayarlarda ya da iTunes üzerinden format atıncamı silinmiyor.

Ben de ana hattımı esım olarak kullanıyorum. SE2020 cihazımda gayet memnunum. Cihazı iTunes üzerinden sıfırlasan bile esım silinmiyor. O özellik çok hoşuma gitmişti.

Hocam şarj konusunda nasıldı fazla şarj yeme ya da daha az şarj yeme gibi bir şey oldu mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı