Merhaba 2007'li bir 12. sinif olarak esit agirlik alaninda 80 bin, sozel alanda 20 bininci oldum. Bu sene bir şey yazmali miyim yoksa seneye daha yuksek bir derece icin savasmali miyim?
Hocam haklısın ama bu dediğin bence Türkiye için geçerli değil. Şuan özellikle eşit ağırlık bölümleri o kadar çok mezun veriyor ki bazı bölümler için kendi alanında bile iş imkanı sunamadığı için uygun olduğun sevdiğin işleri yapamıyor olabiliyorsun. O yüzden kişinin ilgi ve uygunluğu ile bölümün iş olanaklarını beraber değerlendirmek gerekir.Bu iş ya da şu iş daha çok maaş kazandırıyor, daha yüksek bir meslek diye meslek seçersen gelecekte çok pişman olursun, kendi mesleğinde başarılı olman senin üniversite puanınla alakalı değil.
Eğer hukuk okumak istersen diksiyonunun iyi olması lazım.
Eğer sınıf öğretmeni olmak istersen çocukları sevmen lazım.
Eğer iç mimar olmak istersen görsel zekanın iyi olması lazım.
Yani uzun lafın kısası kendi yetenek alanlarına göre mesleğini seç.
Hocam planlı çalışırsanız ve kendinize güvenirseniz ilk 1k ya bile girersinizMerhaba 2007'li bir 12. sinif olarak esit agirlik alaninda 80 bin, sozel alanda 20 bininci oldum. Bu sene bir şey yazmali miyim yoksa seneye daha yuksek bir derece icin savasmali miyim?
Merhaba 2007'li bir 12. sinif olarak esit agirlik alaninda 80 bin, sozel alanda 20 bininci oldum. Bu sene bir şey yazmali miyim yoksa seneye daha yuksek bir derece icin savasmali miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.