Eşit ağırlık alanından netler nasıldır?

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Güzel bir denemeye girdim ve netlerim bu şekilde. Eşit ağırlıkta 250-300k arası bir şey istiyorum. Matematik ya ben anlamıyorum ya da gerçekten bir sıkıntı var bilmiyorum. Matematikte temel kavramlar bitti ama bazen unutuyorum ve soruya bakıyorum 5 dakika sonra yapmaya başlıyorum soruyu problemleri yapamıyorum ama bence normal geometri hiç bakmadım. Türkçe, sosyal, tarih, edebiyata çok önem veriyorum matematik eksiğini buralardan kapatmak için ve sözelime güveniyorum.

Türkçe - 30 - 6
Sosyal - 14 - 2
Matematik 10 - 2
Fen 2 - 1

Edebiyat 15 - 3
Matematik 7 - 2 (hep böyle geliyor kaldı)
Tarih 4 - 0
Coğrafya 3 - 0

OBP 81 - 405.
(Deneme sonuçlarımı buraya unutmazsam atmaya çalışacağım hep ki bazı arkadaşlara vb. belki bir yardım dokunur bir şey olur.)

Son düzenleme:
Matematiği biraz daha artırırsan 250-300 bin sıralamaya girersin.

Hocam artmıyor ama büyük ihtimalle sebebi benim günde 2 2.5 saat çalışıyorum ve çok sıkıyor beni matematik ama sözel derslere bütün gün çalışırım herhalde.

Matematiği geliştir olur o iş.

Matematiği en fazla üstüne 4 5 net daha koyabilirim gibi duruyor hocam zor yani benim için.

Hocam artmıyor ama büyük ihtimalle sebebi benim günde 2 2.5 saat çalışıyorum ve çok sıkıyor beni matematik ama sözel derslere bütün gün çalışırım herhalde.
Daha zamanın var. Mevcut çalışmayla az az yükseltirsin. Sana bağlı ama. Verimli çalışıyorsan beklemediğin netler bile karşına çıkabilir.

Matematik netlerini artıramıyorsan mevcut seviyeni korumaya çalış, düşürmemeye özen göster. Birkaç net artırabilirsen, daha iyi olur.
Sözel derslerine ise yoğun bir şekilde çalışarak netlerini yüksek tutman lazım.
Bu şekilde 250-300k hedefini rahatça yakalarsın.

Daha zamanın var. Mevcut çalışmayla az az yükseltirsin. Sana bağlı ama. Verimli çalışıyorsan beklemediğin netler bile karşına çıkabilir.

Hocam günde şu an 4 saat arada 5 saate kadar çıkıyor çalışmam genelde 2 saat kadar ilk 12 konu için tekrar ve test oluyor çünkü unutuyorum sonra sözel tarafa bakıyorum hocalara, kuzenime ve birkaç kişiye daha sordum 50 55 TYT AYT ise 20 25 net ile 300k sıralama geliyormuş belki 320k.

Matematik netlerini artıramıyorsan mevcut seviyeni korumaya çalış, düşürmemeye özen göster. Birkaç net artırabilirsen, daha iyi olur.
Sözel derslerine ise yoğun bir şekilde çalışarak netlerini yüksek tutman lazım.
Bu şekilde 250-300k hedefini rahatça yakalarsın.

Artmayacak gibi duruyor hocam ama daha çok var olabilir sözeli yükseltmeyi düşünüyorum ki matematik eksiğimi kapatayım.

Hocam günde şu an 4 saat arada 5 saate kadar çıkıyor çalışmam genelde 2 saat kadar ilk 12 konu için tekrar ve test oluyor çünkü unutuyorum sonra sözel tarafa bakıyorum hocalara, kuzenime ve birkaç kişiye daha sordum 50 55 TYT AYT ise 20 25 net ile 300k sıralama geliyormuş belki 320k.

Artmayacak gibi duruyor hocam ama daha çok var olabilir sözeli yükseltmeyi düşünüyorum ki matematik eksiğimi kapatayım.

Ben de sınava hazırlanırken altyapı eksikliğim nedeniyle sayısal derslerde seninle benzer bir durumdaydım. Sayısal netlerim düşük değildi, ancak ortalamanın üstüne çıkmakta zorlanıyordum. Bu yüzden sözel derslere yoğunlaşarak çalıştım.
Bizim sınavda, yanlış hatırlamıyorsam, Türkçe ve Edebiyat birlikte değerlendiriliyordu. Net olarak hatırlamasam da, örneğin 60 soruda 56 net yapmıştım. Bu sonuç, Hukuk Fakültesine girmeme yetmişti.
Yazdıklarına göre senin sıralama hedefin bu kadar yüksek değil.
Dolayısıyla, aynı sistemi kullanarak hedefine yetecek kadar net yaparsan, istediğin sıralamaya ulaşacağını düşünüyorum.
Kısacası, Matematik netlerini artırmak yerine, diğer derslerdeki netlerini normalden daha fazla yükseltmeye odaklanabilirsin.

Ben de sınava hazırlanırken altyapı eksikliğim nedeniyle sayısal derslerde seninle benzer bir durumdaydım. Sayısal netlerim düşük değildi, ancak ortalamanın üstüne çıkmakta zorlanıyordum. Bu yüzden sözel derslere yoğunlaşarak çalıştım.
Bizim sınavda, yanlış hatırlamıyorsam, Türkçe ve edebiyat birlikte değerlendiriliyordu. Net olarak hatırlamasam da, örneğin 60 soruda 56 net yapmıştım. Bu sonuç, hukuk fakültesine girmeme yetmişti.
Yazdıklarına göre senin sıralama hedefin bu kadar yüksek değil.
Dolayısıyla, aynı sistemi kullanarak hedefine yetecek kadar net yaparsan, istediğin sıralamaya ulaşacağını düşünüyorum.
Kısacası, matematik netlerini artırmak yerine, diğer derslerdeki netlerini normalden daha fazla yükseltmeye odaklanabilirsin.

Kendim çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri istiyorum hocam trakya, Kocaeli, Sakarya, Pamukkale, Akdeniz, uludağ ve süleyman demirel üniversiteleri var hocam aklımda genelde hepsinin istediği 2023 ve 2024 sıralama çok yakın ve ortalama matematik netleri 5 ile 9 arası
Attığım netler son yerleşen kişinin netleri süleyman demirel üniversitesine.

10,756,757,500,007,005,00-1,003,50

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı