Eşit ağırlıkta hangi bölüm seçilir?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, 2024'te YBS, ekonomi, işletme öğrenciler tarafından çok seçilmiş ama ben bu bölümlerin ne meslek yaptıklarını pek bilmiyorum. Öneriniz var mı?

Yani neden ne yapmak istediğine göre bölüm seçmiyorsun?

Katalog üzerinden seçer gibi bölüm seçilmez ki. YBS dediğin bölüm her üniversitede farklı ders programıyla eğitim veriyor. Kimi üniversitede uygulamalı bilimler fakültesinde kimi üniversitede İİBF'de.

Ne yapmak istediğine karar vermelisin önce, bölüm seçmek hayatının en önemli kararı değil. Biraz yazılım biraz işletme karışımı bir bölüm istiyorsan YBS güzel bir bölüm.

Ama aile işletmemiz var onu devam ettiririm diyorsan işletme oku. Ekonomiye ilgin varsa ve kendimi geliştiririm iş bulurum diyorsan ekonomi oku. Bankalarda çalışırım, şirketlerin yurt dışı ilişkilerine bakarım diyorsan uluslararası ilişkiler oku. İnsanlarla aram iyidir, iletişim severim diyorsan halkla ilişkiler, psikoloji oku.

Sayılı mühendislikler, tıp ve biraz da hukuk hariç zaten hiçbir bölümde meslek ya da maaş garantisi yok artık. En azından okurken üzülmeyeceğin bir bölüm oku.

Selamlar, 2024'te YBS, ekonomi, işletme öğrenciler tarafından çok seçilmiş ama ben bu bölümlerin ne meslek yaptıklarını pek bilmiyorum. Öneriniz var mı?
İşletme değil de iktisat, maliye, çeko tarzı bölümler önerebilirim. ben siyaset bilimi kamu yönetimi mezunuyum şuan bi kamu bankasında çalışıyorum. bankada çalışan arkadaşların çoğu da iktisat maliye mezunu banka olabilir, ayrıca bakanlıklar veya devlet memurluğu düşünüyorsan bu bölümler olabilir çünkü kpss soruları daha çok bu bölümlerin derslerinden geliyor ben sbky mezunu olarak onların daha avantajlı oldugunu gördüm ancak iyi üniversitede olmak şartıyla (ankara üni , istanbul üni , marmara , boğaziçi gibi) ve olabiliyorsan bu bölümleri %100 ingilizce olan programları seç seni diğerlerinden öne atacaktır, siyasal da düşünebilirsin ancak ilgin varsa eğer sormak istediğin soru olursa sorabilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı