Bu konuyu 1-2 başka forumda da danıştım ancak pek umursanmadı şansımı bir de burada denemeyi düşündüm. Elimde eski bir GA-MA785GMT-UD3H model anakart ve bununla birlikte Phenom II X6 1055T işlemci bulunuyor. 1055T'nin yaşlı olmasına rağmen oyun amacıyla kullanılabileceğini düşündüğümden OC yapmaya karar verdim ancak anakartla ilgili eski yabancı forumlarda biraz araştırma yapınca VRM'lerinin üzerinde heatsink bulunmadığından dolayı OC'ye uygun olmadığını,VRM'lerin ısıdan yanma ihtimalinin yüksek olduğunu duydum. Minik bir kontrol de hemen onayladı gerçekten de mosfetlerin üzerinde soğutucu heatsink yok.
Tam hüzünlü bir şekilde bu minik maceradan vazgeçmeyi düşünürken aynı forumlarda benimle aynı anakart modeline sahip arkadaşların mosfetlerin üzerine aftermarket heatsink takarak başarılı OC'ler yapabildiğini okudum. Bahsettikleri ürün de şu ;
Bu ürünü veya muadilini ne yazık ki bizim piyasada bulamadım,sadece gittigidiyor gibi belli sitelerde VGA'lar için minik heatsink modelleri var ancak bunlardan daha büyükler ebat olarak ve uygun olurlar mı emin olamıyorum. Sizce alıp bir denemeye değer mi veya eski stok soğutucularımdan birini kesip uğraşsam mı : ). Veya bu ürünün muadillerini nereden temin edebileceğimi biliyor musunuz ?
Bazı arkadaşlar yeni bir AM3 anakart almanın daha mantıklı olacağını savunabilir ancak ben elektronikle uğraşmaktan çok keyif aldığımdan dolayı böyle bir minik projeye kalkıştım, yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.