Eski bilgisayar nasıl server olarak kullanılır?

eva 02

Hectopat
Merhaba, eski bilgisayarımı modlu Minecraft oynamak için sunucu olarak kullanmak istiyorum. Bunun için nelere ihtiyacım var? Superbox modemim var. Bu iki bilgisayarı ethernet kablosuyla modeme mi bağlamam gerekiyor? İnternetsiz offline olarak kullanmak istiyorum, internet hızım yeterli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Offline oynamak istiyorsanız neden sunucu kurmak istiyorsunuz? Modları kendi oyununuza yükleyip kullanın. İlla ki sunucu açmanız şart ise statik ip'ye ve port açmaya ihtiyacınız var, Superonline ise SuperBox için statik ip verir mi bilemiyorum.

Statik ip yada port açmaya ihtiyacınız yok, donanıma ve kullanmak istediğiniz Minecraft sunucusuna uygun bir server işletim sistemini eski bilgisayara yükleyeceksiniz, ardından el ile statik ip adresi vereceksiniz, gerekli Minecraft server ve modları yükledikten sonra server ile aynı ağda bulunan bir cihaza bilgisayarınıza el ile verdiğiniz ip adresini girerek sunucuya bağlanacaksınız. Çok bir bilginiz yok ise sıradan Windows 10 yada 11 yada Windows Server kurarak bu dediklerimi çok kolay birşekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aşırı fazla mod yüklemeyecekseniz 16gb bellek ve 8-9. nesil işlemciye sahip bir bilgisayar çok güzel şekilde Minecraft sunucusu olarak görev yapacaktır.

Merhaba hangi Superbox kulladıgınızı öğrenebilir miyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…