Eski bilgisayara hangi MacOS sürümü uygundur?

ishaktuncel26

Femtopat
RAM
2 GB 800MHz
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
ASUS NVIDIA GeForce 8600 GT 512 MB
Anakart
GA-G31M-ES2L
İşlemci
Intel Core Duo 2 E7300
Bilgisayarım üzerinde deney yaparken macOS kurmak aklıma geldi, ilk başta macOS sierra ile başladım ama ASUS NVIDIA GeForce 8600 GT ekran kartımı hiçbir türlü tanıtamadım, sistem hakkında kısmında ekran kartı ve MB'si düzgün gözüküyor, NVIDIA GeForce 8600 GT 512MB ama hiçbir şekilde ekran karını aktif edemiyorum, 8600 GT'ye özel bir macOS sürümü veya kext var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım üzerinde deney yaparken macOS kurmak aklıma geldi, ilk başta macOS sierra ile başladım ama ASUS NVIDIA GeForce 8600 GT ekran kartımı hiçbir türlü tanıtamadım, sistem hakkında kısmında ekran kartı ve MB'si düzgün gözüküyor, NVIDIA GeForce 8600 GT 512MB ama hiçbir şekilde ekran karını aktif edemiyorum, 8600 GT'ye özel bir macOS sürümü veya kext var mı acaba?

OS X 10.8 Mountain Lion kurabilirsin.
Ama bu iş biraz meşakatli bayağı zamanını alabilir.
MacOS'da özellikle Windows tabanlı sisteme yüklendiği zaman.
Driverları tek tek bulup MacOS'un bir bölümüne atman lazım.
Kext denilen dosya birimleri oluyor.
Başın bayağı ağrıyabilir..

Ayrıca NVIDIA ekran kartını aktif edemeyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam o ekran kartını El Capitan'a kadar aktive edebiliyorsunuz olmanız lazım.
Önerim eğer sisteme yatırım yapacak olursanız RAM, ekran kartı ve SSD yükseltmesiyle (çok ucuza eski kepler bir kart, 2+2 falan DDR2 RAM'ler ve 64 GB'lik bile olsa ucuz SSD'lerden bahsediyorum zaten sistem SATA II kullanıyor olmalı ancak rahatlatır dediklerimiz) Kepler Patcher yardımıyla MacOS Monterey'e hatta biraz glichlere sorun etmezseniz Sequoia'ya kadar çalıştırırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı