Çözüldü Eski bilgisayara SSD eklemeli miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar elimde biraz eski bir PC var, özellikleri şöyle:
  • İşlemci: AMD FX-8320 8 çekirdek
  • Anakart: MSI 760GM-P21 (MS-7641 model kodlu)
  • Ekran kartı: Nvidia Geforce GT420 - 2 GB
  • Bellek: 8 GB DDR3 Ram
  • HDD: 500 GB 5400 RPM HDD (Bundan çok emin değilim)
Sizce bu bilgisayara bir fiyat/performans SSD ekleyip Windows 10'a geçmeli miyim? Sistem kaldırır mı (WEB sayfasına baktım ama ana kartın SSD'yi tam hızda destekleyeceğinden emin olamadım)? Daha da önemlisi kaldırsa bile verimli olur mu?

Şu an Windows 7 yüklü ve günlük işler (internet, ofis - belge, yazıcı işleri vb.) için sık sık kullanıyoruz fakat yavaşlamaya başladı artık makine. Para harcayıp başkaca bir yükseltme yapmayı da düşünmüyorum. Dediğim gibi sadece bir SSD eklemeyi düşünürüm, o da işe yarayacaksa. Tavsiyeniz nedir?

Çözüm
Anakartınız SATA III desteklemediği için maksimum 300 MB/s aktarım hızlarına ulaşabilirsiniz.

SSD'lerde performansı sağlayan şey günlük kullanımda okuma ve yazma hızlarından ziyade Random IOPS değeridir. Sonuç olarak performansta HDD'ye kıyasla ciddi bir artış olacaktır.
Bu sisteme SSD eklenmiyecek de hangi sisteme eklenecek? SSD eklemek şu an yapılacak en doğru karar. Ayrıca Windows 10'da rahat bir şekilde gezebilirsin, sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız SATA III desteklemediği için maksimum 300 MB/s aktarım hızlarına ulaşabilirsiniz.

SSD'lerde performansı sağlayan şey günlük kullanımda okuma ve yazma hızlarından ziyade Random IOPS değeridir. Sonuç olarak performansta HDD'ye kıyasla ciddi bir artış olacaktır.

Çözüm
İsterseniz ekran kartını orta bir modelle değirştirip düşük-orta ayarlarda güncel oyunları bile oynayabilirsiniz. SSD sistem akıcılığı için en iyi tercih olacaktır.

Anakartınız ne yazık ki SATA 3 desteklemiyor, SATA 2 destekliyor. SSD'nizi kullanabilirsiniz ama tam performans alamayabilirsiniz. Alabileceğiniz en yüksek hız 3 Gb/s'dir, bu da teorik olarak 375 MB/s okuma yazma hızına eşittir.

Ama kullanmaya değer mi? Değer. Windows 10'a geçebilir misiniz? Geçebilirsiniz.

O halde en yakın zamanda indirime falan da denk getirip bir SSD alacağım sanırım. Dediğim bu gibi sistemi pek oyun için kullanmıyoruz ama duruma göre güncel oyunları bile oynatır diyorsanız Windows 10 için de gayet yeterli olacağını anlamış oldum. Teşekkürler.
Arkadaşlar bir soru daha: Yine yukarıdaki PC için 480 veya 500 GB kapasiteli, fiyat-performans bir SSD arıyorum. Anakart nedeniyle alacağım hız zaten sınırlı olacağından, şu an önemli olan veri güvenliği. Veri kaybı yaşamayacağım, güvenilir f/p SSD olarak ne tavsiye edersiniz? Sanırım Kingston, Crucial, Adata gibi markalar daha uygun fiyatlar sunuyor. Mesela Gittigidiyor'da şöyle bir Kingston gördüm: Link. İyi midir ve fiyatı nasıl sizce?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…