Eski bilgisayara Windows 10 kurmak

7 Yıllık cihaza Windows 10 kurdum, bırakın driver uyumluluklarını, sistem açılır açılmaz boşta ısınmadan dolayı kendini kapattı. Windows 7'e geri döndüm ancak tarayıcı da 2 - 3 sekme açınca fan çalışmaya başlıyor. Yani eski sistemlere Windows 10 öneren arkadaşları anlayamıyorum. Kesinlikle kullanıcıdan kullanıcıya veya donanıma göre her çeşit özellik fark ediyor.

Öncelikle Windows 10 kurun. Güncellik vs. Windows 10'dan sonra iyice takıntımız olduğu için içinizde kalmasın. Zaten cihazı driver için ve kullanım için ayarlarken, cihaz kendini belli edecektir. Cihaz boş durumdayken, tarayıcı da gezinirken, video izlerken vs. drop veya takılma yapar ise kesin kararı zaten vermiş olacaksınız. Ben bu şekilde yaptım, daha sonra eski sisteme geri döndüm. Zaten amaç video izlemek, müzik dinlemek veya facebook twitter.

Bir tanıdığın bilgisayarına format atacağım da 9-10 yıllık bir laptopmuş. Elimde Windows 7 32 bit ve Windows 10 64 bit var. Windows 10 kursam laptoptun eski olması bir sorun teşkil eder mi?
9-10 yıllık ise 2008-2009 yongalarını kullanıyor demek. Bu da, sistem tarihi eser olmaya yaklaşmış demek. Tabii, o sistemin tam donanımlarını öğrenmeden bir şey diyemeyiz.

O sistemin özellikleri nedir?

Yok Windwos 10'dan size yarar gelmez. Windowsa çok benzer işletim sistemleri var, onları yükleyebilirsiniz. Kurulumları çok basit ve ufak boyutlu. Hem zaten o kadar eski bir bilgisayarda oyun oynayamazlar, anca tarayıcıda falan takılırlar onun için Windowsa çok da gerek yok. Chrome os'u yüklemeyi deneyebilirsiniz. Gayet başarılı bir işletim sistemi.

Benim bilgisayarımda eski ama şuan gayet rahat ets filan oynayabiliyorum benimkide win7 10a yukseltsem sıkıntı olurmu acaba 64 bit

Şimdi benim biligisayarım Windows 8.1 64 Bit ben buna Windows 10 kurarsam kasar mı yani sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…