Eski bilgisayarda yavaş Windows 10 kurulumu

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba. Bugün beklediğim parça geldi. Sistemi topladım. Şuan format atıyorum,ama anormal bir şekilde yavaş ilerliyor format. Anakart: Asus P5K-E. Daha yeni BİOS güncelledi yaptım ve 2009 yılında çıkan bir BİOS yükledim.

Sorum şu: BIOS'ta AHCI/İDE vb. ayarlar var ve sadece bu ayarı AHCI yaptım. Başka değiştirmem gereken bir ayar var mı? Çünkü SSD takılı olmasına rağmen HDD hızından yavaş format atıyor.

Islemciniz eski Core Duo ve kurulum yaptiginiz image ESD sikistirma ise cok yavas kurulur. RAM miktari da dusukse gercekten epey uzun surebiliyor.
Sıkıntı bağladığım SATA portunda imiş :) 1.porta taktım en fazla 4 dakikada işlem bitti.

Bu arada BIOS'ta pek SATA ile ilgili ayar bulamadım. Olanları da değiştirdim. Yani sorunum çözüldü sanırım. Yanlış SATA portuna takmışım :)

Bu şekilde şikayet eden arkadaşlar, SATA portunu kontrol etsin :)

Merhaba. Bugün beklediğim parça geldi. Sistemi topladım. Şuan format atıyorum,ama anormal bir şekilde yavaş ilerliyor format. Anakart: Asus P5K-E. Daha yeni BİOS güncelledi yaptım ve 2009 yılında çıkan bir BİOS yükledim.

Sorum şu: BIOS'ta AHCI/İDE vb. ayarlar var ve sadece bu ayarı AHCI yaptım. Başka değiştirmem gereken bir ayar var mı? Çünkü SSD takılı olmasına rağmen HDD hızından yavaş format atıyor.
SSD' nin ömrü nedir acaba? Bitik olabilir bu yüzden yavaş yükleniyor olabilir.

SSD' nin ömrü nedir acaba? Bitik olabilir bu yüzden yavaş yükleniyor olabilir.
SSD'nin sağlığı %95 idi en son baktığımda. Dediğim gibi, sorun anakartta değil, BIOS'ta olan eski nesilden kalma bir ayar. Ve benim ufak bir aptallığım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı