Eski bilgisayardaki Windows lisansını yeni bilgisayarda kullanma

anilyildiz8

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım bilgisayarımı 1-2 saat önce kaybetmiş bulunmaktayım.
1-2 haftaya bilgisayar alma planım var fakat şöyle bir sıkıntım var. Önceki bilgisayarımı 8 yaşımda almıştım ve her çocuk gibi format için mahalle bilgisayarcılarını kullanmıştım. Yani Windows korsandı. Fakat Windows 10 çıktığında bedava orijinale geçiş olduğu için ben de ileriye dönük düşünerek geçtim. Bilgisayar Windows 10'u pek kaldırmadığı için zaman zaman çöktü bugün de son çöküşünü yaşadı artık açılmıyor.

Ben bu bilgisayarın içinden Windows kodunu nasıl kurtarabilirim? Yeni bilgisayarıma eski HDD'mi taksam çalışır mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart önemli. Win 10'u farklı anakartlı bilgisayarlarda aynı lisansı kullanamazsın.

8 sene önce aldığınız bilgisayarda büyük ihtimalle ya Windows Vista ya da 7 lisansı vardır. Bu lisansı başka bilgisayarda kullanamazsınız. Ama Microsoft, Windows 10 konusunda esnek davranıyor. Şu şekilde önceki bilgisayarınızda kullandığınız Windows 10 lisansını yeni bilgisayarda etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz: How to re-activate Windows 10 after a hardware change
Yalnız Windows 10 lisansınıza uygun sürümü kurmalısınız yeni bilgisayarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…