enesaak
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba. Elimde Pentium E6700 işlemci ve 2 GB RAM'e sahip (ekran kartı var ama şu an bilgim yok) bir kasa var. Bu kasayı ev içerisinde kişisel bir sunucu olarak kullanmak istiyorum. İçerisinde 300GB'lık bir HDD var. Aktif kullandığımda ise 1TB'lık bir HDD (+ 120GB SSD) var. Hızlarını karşılaştırdığımda kasada takılı olan 300GB'lık HDD'nin bir tık daha iyi olduğunu gördüm ve onu laptopuma takmak istedim. Bu şekilde yaptığımda 1TB'lık HDD'nin boşta durmasını istemiyorum. Bu yüzden bu kasayı bir VDS'e çevirmek istiyorum. Modeme bağlı bir şekilde sadece güç kablosuyla bir köşede duracak. Ben ise gerek laptopumdan gerek tabletimden gerek ise telefonumdan bu bilgisayardaki dosyalara ulaşmak istiyorum. Bağlanmak istediğimde Windows üzerinden uzak masaüstü bağlantısı ile (aynı ağa bağlı iken) laptopumdan kasaya bağlanmak istiyorum. Acaba bu isteklerime karşılık yapabileceğim bir yöntem var mı? Uzaktan bağlanmak için port veya statik IP gibi şeylerle uğraşmak veya para vermek istemediğimden alternatif olarak TeamViewer gibi programlar düşündüm fakat eğer uzakta iken hiç yoktan dosyalara ulaşabilmemin bir yolu var ise onu da öğrenmek isterim.
Son düzenleme: