Eski bilgisayarımda virüs sorunu

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Merhaba. Bana dayımın hediye etmiş olduğu HP Pavilion laptopu bugün buldum ve ufak tefek işler için kullanmak amacıyla çıkardım. Üstünü temizledim ve prize taktım.(bataryası yok) bilgisayar açıldı fakat biraz bekleyince bu ekran geldi. Tahminimce bir virüs. İçındeki verileri silmeden nasıl bu virüsü silebilirim?

Hocam bu bir fidye virüsü. İçindeki verileri şifreliyor ve açmak için para talep ediyorlar. En iyisi direkt diskleri biçimlendirip temizinden Windows kurmak.

Başka çözümü yok maalesef para atayım bari derseniz bile sistemi çökertir atsanız parayı bile.

Başka çözümü yok maalesef para atayım bari derseniz bile sistemi çökertir atsanız parayı bile.
Zaten bu çok eski bir virüs. Bunu bulaştırmak için kasıtlı şekilde virüsü indirip açmak lazım. Eski laptop dediğine göre normal gerçi bulaşmış olması. Şu an zaten bu virüsü yapanlar da ilgilenmiyordur daha virüsle.

Çin malı iPhone almak. Ç0k PiŞm... 祝贺那些读到这篇文章的人读到这篇文章的祝贺那些读到这祝贺那些读读到这篇文章的人祝贺那些读Y4rD1m到这祝贺那些读到这篇文章祝贺3d1n那些读到这篇文章的人祝贺那些读到这篇文章的人。
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çinçançon.

Aslında sağlam bir defender ile çözülebilir. İyi bir antivirüsün deneme sürümü işe yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…