Eski BIOS sürümüne nasıl dönülür?

Nakahella

Kilopat
Makaleler
2
ASUS GL502VT model laptopumun Nisan ayında BIOS güncellemesi çıkmış, Version 303 koduyla. 300'den geçiş yapayım dedim ve BIOS menüsünü açıp 303 olan dosyayı bulup kur dedim. Kurdu, yeniden başlattı ve bir daha laptopu açamadım. Açtığımda ROG logosu gelince takılı kalıyordu.

Bilgisayarımda M.2 model SSD slotu vardı ve ben 2.5 sene önce buraya SSD takmıştım. Onu bir çıkartıp açayım dedim, çıkartınca BIOS menüsüne girebildim ve flash yoluyla HDD'ye sistemi yükleyerek laptopu açabildim. SSD varken asla açılmıyordu.

Şimdi SSD'yi taktığım zaman açılmıyor yine bilgisayar, çıkarınca açılıyor. BIOS ile doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum ve geri dönmek istiyorum ancak BIOS menüsünden eski sürümü yüklemeye çalıştığımda bu sürüm eski, yükleyemezsiniz diyor. Bir yolu var mıdır acaba?

Yüklediğim sürüm: ROG GL502VT BIOS & FIRMWARE | ROG - Republic Of Gamers | ASUS USA

Bios'un içindeyken default ayarlara getirmeyi mi?
Yabancı forumlardan araştırdıktan sonra yapabildim.

Öncelikle WinFlash adlı uygulamayı Asus laptop'ınıza indirin. Komut isteminde WinFlash'ı açıp daha sonra WinFlash nodate komutuyla Winflash'ın açılmasını sağlayın. Tarihi önemsemeden BIOS'u güncellemeye yarıyor, eski sürüm olduğunu anlamıyor ve güncelliyor. Bu şekilde downgrade yaptım ve artık SSD çalışıyor.

Son düzenleme:
Merhaba

Aynı pc bende de var. Bende downgrade yapacağım. Siz hangi sürümü yüklediniz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…