Eski bir güç kaynağı ne tür sorunlara yol açabilir?

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Sharkoon SHP650 V2 modelinden bahsediyorum. Sanırım iç donanımında Corsair'in çok eski PSU'larındaki parçalar kullanılıyormuş. Sadece SHP650'de değil, herhangi bir markanın eski bir güç kaynağını kullanmak ne tür sorunlar çıkarır? Sistemin aniden kapanması,'turn on' tuşunun kilitlenmesi(Technopat'ın çöpe atıp tekmelediği PSU),veya patlamak gibi ciddi sorunlar çıkarır mı? Baktığım bazı hazır sistemlerde bu güç kaynağının kullanıldığını gördüm, o yüzden soruyorum.

Ben yeni sistemimde eski güç kaynağını kullanıyorum. 300 W güç kaynağı olduğunu da belirteyim. Sen adam gibi kullandıkça herhangi bir sorun olmaz. Önemli olan düzgün kullanmak.
Bir de 600 W güç kaynağı aldım, onu bağlayamadığım için yedekte bırakıyorum. 🧐
Düzgün kullanmaktan kastınız nedir? PSU'ya ne tür şeyler zarar verir? Uzun süreli kullanım mı?

Korumaları olsun bir sorun olmaz.
Korumaları nedir hocam?
Uzun süreli kullanımda herhangi bir sorun olmaz. Güç kaynağına çevresel etkenlerden dolayı zarar gelmedikçe kullanılabilir.
Çevresel etkenlerden bir sorun gelmez muhtemelen. Sadece 6 ayda bir veya direkt yılda 1 kasanın içini açıp temizlerim.
Korumaları nedir hocam?

Çevresel etkenlerden bir sorun gelmez muhtemelen. Sadece 6 ayda bir veya direkt yılda 1 kasanın içini açıp temizlerim.
Koruyucu priz alıp 3-4 ay kullandıktan sonra PSU ile birlikte upgrade edilecek sistem. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler <3 . Böylesi daha iyi bence. Sizce?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı