Onu biliyorum. Ben veri kaybı yaşamadan olayı çözmek istiyorum.Anakartta 2. sata portu varsa; SSD ve HDD yi taktıntan sonra format at. Çıkan seçeneklerde Windows'u SSD ye kurarsan C diski yapmış olursun. Sata girişlerine bak hız farkı varsa hızlı olana SSD yi tak.
Anlıyorum ama asıl soruma cevap vermiyorsunuz.SATA 3 portlarınız yoksa şahsen SSD tavsiye etmiyorum. 7200RPMlik bir HDD 170 180mb okuma değerlerine ulaşıyor. SATA 2 portunda SSD Performansı ise 250mb civarı değer mi ? Bence değmez.
Verileri birebir HDD'den SSD'ye aktarmak istiyorsan bu rehberi izleyebilirsin:Anlıyorum ama asıl soruma cevap vermiyorsunuz.
Diyelim ki SSD'siz sistem Topladık.
daha sonra SSD eklemek istiyoruz ama Veri kaybı istemiyoruz.
Veri kaybı yaşamazsın ki. Format atmayı bilmiyor musun? Yeni SSD'ye format atıp onunla sistemi açacaksın ardından HDD içindeki sistemi silip yada devre dışı bırakıp kullanabilirsin.
Devredışı bırakmak için BCDedit komutu yada EasyBCD kurup bırakabilirsin.
Verileri birebir HDD'den SSD'ye aktarmak istiyorsan bu rehberi izleyebilirsin:
Evet.Yani diyorsunuz ki SSD'yi takıp 1. disk olarak SSD'ye Format atmam gerekiyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.