Eski dava hakkında nasıl bilgi alınır?

Makaleler
4
Yer
Denizli
Ben 6 yaşındayken açılmış bir dava var. Tereke davasıymış türü.
Olayı kısaca anlatacak olursam belediyenin yaşlı bakımevi ölen birini alacaklı olarak dava etmiş. Birçok mirasçı var ben de onlardan biriyim.
İşin garip tarafı mirasçı olmama rağmen ölen kişiyle kan bağım yok. Babama sorduğumda da bilmediğini söyledi.
Denizli 3. Sulh Hukuk Mahkemesi olarak gözüküyor. Orası ile iletişime geçsem yardımcı olurlar mı?

Hocam anlamadığım konu şu. Belli ki dosyada mirasçı sıfatıyla taraf değilsiniz, aksi takdirde UYAP'tan dosyayı görebilirdiniz. Tanımadığınız insanın mirasçısı olduğunuzu nerden öğrendiniz? Bu davadan nasıl haberiniz oldu?

E-devletten gördüm. Turuncu ile işaretlediğim yerde adım yazıyor. Belki ben göremedim UYAP'ta. 30 günlük filtre olduğu için davanın açıldığı tarih olan 2011'deki aylara tek tek baktım dava dosyası gözükmedi.

Hocam UYAP'ta dosya sorgulamada süre sınırlaması yok. Muhtemelen duruşma sorgulama üzerinden dosyanızı sorguladınız.

"UYAP Vatandaş > Sorgulama İşlemleri > Dosya Sorgulama > Yargı Türü = Hukuk" şeklinde yapmanız lazım sorgulamayı. Bir de davanın yılı ve esas numarası ne?

Buldum hocam teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…