Eski dizüstü bilgisayara ekran kartı takmak

rebertiger

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle. Kullanmış olduğum dizüstü bilgisayarın oyun performansı rezalet seviyede. En azından CS:GO'yu akıcı oynamak istiyorum. Grafik birimim Intel HD Graphics'in İronlake diye bir modeli. Bilgisayarımın altına baktığımda emin olmamakla beraber dahili bir gpu'nun takılabileceği gibi bir bölüm görüyorum. Başka birsey de olabilir bilemiyorum. Acaba reballing işlemiyle bir ekran kartı takabilir miyim? Takabileceksem hangi modeller uyar? Maliyeti ne olur? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Exper Karizma Blb3
Intel Pentium P6200 2.13GHz
2+2 DDR3 4 GB RAM
Intel HD Graphics
Windows 7 Home Basic 64 bit
Anakart Compal NBLBX.
(Bilgisayarın fotoğrafını da ekledim)

wifi kart yuvası üzerinden masaüstü pc ekran kartlarını takabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu biraz araştırma sonucunda yapabilirsin ama bunun için ayrı bir psu da alman gerekecek ekran kartı da o psu da dışarıda kalacak ve bilgisayarını bir yere götürmek istediğinde onları da tasiman gerekecek. Kısacası laptop özelliğini kaybedecek diyebilirim

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Aslında eGPU yöntemi ile mobiliteden feragat edilerek çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Güzel bir kart takabilmem için iyi bir işlemcim olması gerek, fakat işlemcim çok zayıf. Ben aslında dahili bir çip takılır mı diye sormak istemiştim çünkü büyük ihtimalle taktığım parça işlemciyle fazla gelmez diye düşündüm. Bu işlemcinin kaldıracağı seviyede hangi ekran kartı kullanilabilir.?
Ayrıca, BGA makinesi ile, daha önceden ekran kartı olmayan anakarta ekran kartı takılır mı? Hangi kart takılabilir? ( Bu kafamı çok karıştırıyor, eğer takılabiliyor ise eGPU zahmetine gerek kalmayabilir)

O işlemciyle EGPU anlamsız olur.
Senin anakartında gördüğün alan, sendeki modelin farklı konfigürasyonlarında ikinci ekran kartı olduğunun göstergesi. Makina eski olduğundan o zamanlar takılan ekran kartı da bir o kadar eski ve yavaştır. Ayrıca eksik olan sadece GPU değil, bellekleri de yok, kim bilir daha neler eksik, soğutucu da değişmeli tabii.

Reballing masrafı vb. işlere girmeden laptobu satıp upgrade bütçeni ekleyerek ikinciel, görece daha genç bir makinaya geçmen en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…