Eski DVD-RW yeni toplanan sisteme takılır mı?

ihsan-14

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Yeni bir PC topladim. Eski PC'deki DVD'yi kullanacağım ama yeni PC'ye uyumlu olur mu bilmiyorum. DVD'nin modeli su:
Tsst corp CD-DVD w sh-s202j. Yardimlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet takılabilir. Ama yeni alacaksanız @Silinen üye 'ın dediği gibi yapmayın. Vatan v.b. mağazalardan garantili olarak alın. İnternet kafelere güvenmeyin.

Yeni anakartlarda İDE bağlantısı yok. Eski optik sürücünüz İDE ise yeni anakarta takılamaz, SATA ise takılabilir.

Hayır takılamaz, çünkü elinizdeki cihaz IDE arabirimini kullanıyor. Yeni anakartlarda IDE portu bulunmadığı için takmanız mümkün değil. Eğer DVD okuyucuya çok ihtiyacınız var ise SATA arabirimini kullanan herhangi bir cihaz işinizi görecektir.

İDE, SATA örnekleri

Dosya Ekleri

• ide.JPG
    54,4 KB · Görüntüleme: 869
  • sata.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 1.056
Merhaba arkadaslar. Yeni bir PC topladim. Eski PC'deki DVD'yi kullanacağım ama yeni PC'ye uyumlu olur mu bilmiyorum. DVD'nin modeli su:
Tsst corp CD-DVD w sh-s202j. Yardimlarinizi bekliyorum.

Ben olsam hiç DVD RW almazdım. DVD devri çoktan bitti, zaten IDE olduğu için yeni nesil kartlara uymaz. 2. el piyasasında değerlendirebilirsin ya da ihtiyacı olana verebilirsin.

Bu arada @shooters101 e katılıyorum artık kullanmaya gerek yok ama bazen lazım oluyor ben o yüzden üşenerek internet cafeden almıştım format atarken usb sıkıntı oluyor bende Duydunuz mu bilmiyorum ama artık Windows bile Windows 10 kutularında usb ile gönderiyor.

Bence herkes DVD-RW devri bitti dese de ben pek inanmıyorum. Bazen öyle anlar oluyor ki bilgisayardan 4 gb yer açmak için dosyaları dvd'ye yazıyorum ben. LG'nin DVD-RW'sini kullanıyorum 45 liraya bulabilirsiniz sata girişli. Bence Kasada bulunmamasının bir eksisi yok fakat bulunmasının artısı var benim gözümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…