Eski Exper BLB3 laptopa ekran kartı takılır mı?

GeoTeraphy

Hectopat
7-8 yıl önce dayımın vermiş olduğu Exper blb3 model laptopu yeniden çalıştırdım fakat Wi-Fi çalışmadığı için bugün tamire verdim. Wi-Fi yüzünden oyun oynayıp test edemedim ama sonuçların vasat olacağını tahmin edebiliyorum çünkü tam modelini öğrenemediğim Intel Pentium 2.1GHz işlemci dahili ekran kartı ile birlikte çalışıyor.
Çözünürlüğü HD çözünürlüğün altına alsam bile LOL'de düşük ayarlarda 50-60 FPS'yi zar zor yakalarım, hatta o değerleri elde edebilir miyim bunu bile bilmiyorum. Gelince zaten direkt test edeceğim.
Size kaç FPS alırım diye sormayacağım, zaten birkaç güne test edeceğim fakat hadi o değerleri elde ettim diyelim, beni ne kadar idare veya tatmin edecek? İlla bir gün değişim yapacağımdan eminim. Bu yüzden o laptopta ekran kartı slotu var mı veya varsa ekran kartı alırken nelere dikkat etmeliyim bunu öğrenmek istiyorum? (Pin sayısı gibi teknik detaylar)
Bana, slot olup olmadığını nasıl anlayabileceğimi söylerseniz çok mutlu olurum. Laptop geldiğinde de işlemcinin tam modelini öğrenir, size söylerim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem ne amaçla kullanılacak? O işlemci için pek iyi ekran kartları öneremeyiz.
Biliyorum. Sistemi müzik, film ve oyun olarak sadece csgo, lol tarzı oyunlarda kullanacağım. Farklı bir laptop daha var, ondan diğer oyunları oynuyorum. Bana LOL'u 1366×768 çözünürlükte orta veya orta-düşük ayarlarda 60 fps oynatabilsin istiyorum.
Bide ekran kartı alırken çektiği güç ile bataryasının doğru orantılı olması gerekiyor gibi şeyler okudum. Bilmek isterseniz bataryada 4400mah ve 10.9V yazıyodu galiba, şuan elimde olmadığı için gelince bakarım. Peki takılıp takılamadığı hakkında bilginiz var mı? Yoksa ekran kartı önerisi de gayet yeterlidir.
Sistem ne amaçla kullanılacak? O işlemci için pek iyi ekran kartları öneremeyiz.
Bütçe olarak söyleyeceğiniz ekran kartı ve performansına bağlı olarak değişir. Şu anki performans yeterse hemen almam. 300-400tl bütçem var. Bide mobil istiyorum çünkü dışarıdan bağlayarak hem hareketi kısıtlıyıp hem de performanstan kayıp yaşamak istemiyorum. Dediğim gibi HD orta ayar 60fps yeterli.

Son düzenleme:
Biliyorum. Sistemi müzik, film ve oyun olarak sadece csgo, lol tarzı oyunlarda kullanacağım. Farklı bir laptop daha var, ondan diğer oyunları oynuyorum. Bana LOL'u 1366×768 çözünürlükte orta veya orta-düşük ayarlarda 60 fps oynatabilsin istiyorum.
Bide ekran kartı alırken çektiği güç ile bataryasının doğru orantılı olması gerekiyor gibi şeyler okudum. Bilmek isterseniz bataryada 4400mah ve 10.9V yazıyodu galiba, şuan elimde olmadığı için gelince bakarım. Peki takılıp takılamadığı hakkında bilginiz var mı? Yoksa ekran kartı önerisi de gayet yeterlidir.

Bütçe olarak söyleyeceğiniz ekran kartı ve performansına bağlı olarak değişir. Şu anki performans yeterse hemen almam. 300-400tl bütçem var. Bide mobil istiyorum çünkü dışarıdan bağlayarak hem hareketi kısıtlıyıp hem de performanstan kayıp yaşamak istemiyorum. Dediğim gibi HD orta ayar 60fps yeterli.
Bildiğim kadarıyla ekran kartınız anakarta lehimli yani eGPU yapmanız gerekecek. Bu da dışarıdan kart bağlamanız demek. Masaüstü kartları mobil kartlardan daha performanslı olduğu için sadece hareket olarak kısıtlanırsiniz. CPU Z ile işlemcinin tam modelini atar mısınız?

Bildiğim kadarıyla ekran kartınız anakarta lehimli yani eGPU yapmanız gerekecek. Bu da dışarıdan kart bağlamanız demek. Masaüstü kartları mobil kartlardan daha performanslı olduğu için sadece hareket olarak kısıtlanırsiniz. CPU Z ile işlemcinin tam modelini atar mısınız?
Laptop gelince atarım fakat sıkıntı şurda, bende ekran kartı yok yani lehimli nasıl oluyor. Bide performans olarak demek istediğim, dışarıdan bağladığında kartın gücünün %60 ını kullanabiliyormuşum. Böyle çok yorum okudum. Bende biliyorum normalde pc kartlarının daha performanslı olduğu konusunda.
EGPU yapmaya karar verdim. İkinci el alacağım. Sizce 200tl'ye gtx 750 doğru karar mı? Bide ekran kartı sorunsuz dedi, pazarlık/deneme yapılabileceğini, fps değerlerini açıklamada belirtti. Ekran kartının ön, arka, yan ve fanlarını fotoğraf çekip attı. Nelere dikkat etmeliyim ve sormam gereken soru var mı? Söylerseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı