Vicente14
Kilopat
7 yıllık emektar bir bilgisayarım var, artık yenilemek istiyorum. RTX 4070 ekran kartı, üst seviye bir işlemci ve SSD ve RAM almayı düşünüyorum. Ancak bilgisayar donanımı konusunda çok bilgili değilim.
Eski bilgisayarımdaki parçaları (anakart, PSU, 16 GB RAM, HDD ve kasa) kullanıp sadece ekran kartı, işlemci ve SSD'yi değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca 16 GB bulunan RAM'in üzerine 16 GB RAM daha almayı planlıyorum. Bu şekilde sorun yaşar mıyım? Anakartım yeni ekran kartı ve işlemciyle uyumlu olur mu? Verimli bir performans alabilir miyim, yoksa en mantıklısı sıfırdan komple yeni bir sistem toplamak mı?
Mevcut sistemim:
Eski bilgisayarımdaki parçaları (anakart, PSU, 16 GB RAM, HDD ve kasa) kullanıp sadece ekran kartı, işlemci ve SSD'yi değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca 16 GB bulunan RAM'in üzerine 16 GB RAM daha almayı planlıyorum. Bu şekilde sorun yaşar mıyım? Anakartım yeni ekran kartı ve işlemciyle uyumlu olur mu? Verimli bir performans alabilir miyim, yoksa en mantıklısı sıfırdan komple yeni bir sistem toplamak mı?
Mevcut sistemim:
- İşlemci: Intel Core i7 7700 3.6 GHz (8 MB)
- RAM: 16 GB DDR4 (1195 MHz)
- Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB.
- Anakart: MSI H110M Pro-VD (MS-7996)
- PSU: 500W.