Eski HDD laptopa nasıl bağlanır?

387354

Kilopat
SSD veya HDD modeli
Western Digital WD800 ve Segeate ST20011A
Ekteki forolarda gözüken soketlerden birinin SATA olduğunu anladım ama diğerini çıkaramadım. Babamın anılarını biriktirdiği diskmiş bunlar. Yanında da bir tane kablo var fotoğrafını koyarım. Şimdi ben bu disklere laptopumdan erişmek istiyorum. Hangi dönüştürücüyü kullanmam lazım? Mümkünse USB olsun.

2023-09-28-16-05-56-997.jpg

Dosya Ekleri

• 2023-09-28-16-06-09-746.jpg
    2023-09-28-16-06-09-746.jpg
    120,3 KB · Görüntüleme: 49
  • 2023-09-28-16-06-30-483.jpg
    2023-09-28-16-06-30-483.jpg
    99,1 KB · Görüntüleme: 46
  • 31.jpg
    31.jpg
    146,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Kızakları satılıyor öyle yapabilirsin.Ama HDD uygun mu bilmem.Bİlgisayrının cd yerinin boyutuna göre alman lazım.

Ekteki forolarda gözüken soketlerden birinin SATA olduğunu anladım ama diğerini çıkaramadım. Babamın anılarını biriktirdiği diskmiş bunlar. Yanında da bir tane kablo var fotoğrafını koyarım. Şimdi ben bu disklere laptopumdan erişmek istiyorum. Hangi dönüştürücüyü kullanmam lazım? Mümkünse USB olsun.

Eki Görüntüle 1959975

SATA IDE dönüştürücü al halledersin. İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 1959975
Hocam bu HDD 3 inch yani masaüstü HDD'i bunu bağlamak için harici HDD kutusu almanız gerekiyor. 3 inchlik için olanlarda hem bilgisayara usb girişi hemde prize güç girişi olması gerekiyor.

Ben sizi şimdiden hazırlayayım da şok olmasın.
Etrafta atalandıysa fiziksel hasar vardır. Mıknatıslara yakın depolandıysa veri kaybı vardır. Evde mikrodalga varsa ve bu da ondan etkilendiyse sizin veriler cız bız olmuştur.

Umarım iyi saklanmıştır.
Hocam bu dediklerinizi biliyorum. Bulduğumda korunaklı bir evrak çantasının içinde idi.

Teşekkürler.

Ben sizi şimdiden hazırlayayım da şok olmasın.
Etrafta atalandıysa fiziksel hasar vardır. Mıknatıslara yakın depolandıysa veri kaybı vardır. Evde mikrodalga varsa ve bu da ondan etkilendiyse sizin veriler cız bız olmuştur.

Umarım iyi saklanmıştır.
Hocam benim veriler gümlemiş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı