Eski HDD yeni bilgisayara takılır mı?

Joachim Peiper

Hectopat
Toshiba P300 1TB HDD var şu an bilgisayarımda, yeni bir sistem topladım ve bunu oraya takmayı planlıyorum. Fakat bazı sorularım var.

• Şu an HDD içi bomboş, çıkartıp takabilir miyim?
  • Çıkardıktan sonra şu an olan bilgisayarımda hala 500GB bir HDD olmuş olacak. Onu çıkarınca direkt olarak kullanabilir miyim yoksa çıkarınca ayar falan yapmam lazım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabilirsin. Fakat Windows işletim sistemini ne olursa olsun HDD kurulum yapmak iyi olmaz. 2. depolama olarak kullanmak daha performanslı olur. İşi boş olmasa bile taktığın zaman Windows üzerinden format atabilirsin.

Hocam eğer dediğiniz gibi içi bomboşsa ve Windows falan yoksa rahatça halledersiniz. Tek ihtiyacınız olan bir SATA kablosu. O alacağınız SATA veri kablosunu ve PSU'da olan takacağınız SATA güç kablosunu HDD'ye bağlayın. Sonra da bu bilgisayara sağ tıklayın ve yönet deyin. Ondan sonra da açılan pencerede soldan "Disk Yönetimi" yazan yere tıklayın. Daha sonra alta siyah renkli 2.bir disk gözükür. Ona sağ tıkayarak yeni birim diyerek kurulumu yapın. Bundan sonra da bana güle güle kullanın demek düşer

Teşekkürler hocam, peki boş HDD yi çıkardığımda eski bilgisayarımda bir ayar vs yapmam lazım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…