Eski Intel vs Yeni AMD

@Vasc fanboyluğu boşver, birinin sana öyle demesiyle öyle olmazsın. Burda herkes birbirine diyor zaten. Biriyle zıt fikre düşmen yeterli fanboy olmak için Bizim ülkede "ışıklı mışıklı moruq" diye bir laf var biliyorsun. Yani ne olduğunun önemi yok RGB var mı tamam demektir Fakat AMD konusu zaten geçmişinden gelen kara lekeyle devam ediyor. Yaptığı en ufak bir hatada herkes dönüp "AMD abi işte yaaa" diyor zaten AMD'nin ikinci sırada daha uzun süre kalacağının sebebi de bu zaten. Fakat elimizi de vicdanımıza koyalım. Intel illa pahallı diye de kötü demek değildir bu. AMD'nin şu an en büyük başarılarından birisi anakart desteği. Yani her işlemcide anakart değiştirmek zorunda kalmıyorsun artık.

Ben AMD ile ve Radeon ile kötü tecrübeler yaşadım. Ve etrafımda da hala yaşayanları görüyorum. O yüzden de bir daha kullanmayı düşünmüyorum. Bunun ne parayla ne egoyla ne başka saçma sapan fikirle alakası yok. Şimdi biliyorum bir tanesi gelecek "hııaaa sen biliyonnu hepiniz Intel'den para alıyonnuz zatee" diye Boşver sen bunları. Intel veya AMD kişisel görüştür bu kadar basit.
Özellikle Threadripper işlemcilerin kutuları tank gibi.
İşlemci mi alıyoruz, Plütonyum çekirdeği mi alıyoruz belli değil zaten onda

Son düzenleme:
@painkiller Haklısınız hocam. İntel'i kötülemedim fakat AMD'nin de bazı sorunları var. Genelde forumda donma, kasma ve takılma gibi konular AMD işlemci kullananlar tarafından açılıyor. Ben de yaşadım bu sorunları ama çözülüyor. Ha şimdi bu yazdıklarımdan 'ucuz etin yahnisi yenmez' cümlesini çıkaracaklar vardır elbet. İntel'de bu sorunlardan dolayı konu açan çok az kişi gördüm ama bu demek değil ki AMD çok sorunlu. Dediğiniz gibi bu iş kişisel tercihle alakalı, paran varsa İntel yoksa AMD alırsın işi değil.

@Vasc aynen. Yani ne Intel almak bilgisizlik, ne de AMD almak ucuz etin yahnisi olur. Kişisel görüş, bütçe vs senle alakalı olan durumlar belirler bunu. Zaten teknoloji işi şans işidir tamamen. Ben alırım AMD sorunsuz kullanırım. Sen alırsın aynısından aynı dükkandan sistem açılmaz. Bu iş böyledir. Sadece tek tavsiyem mahalle bilgisayarcısının lafı ile iş olmaz. Ağızda sigara önünde sade sodayla olmuyor bu işler

Not: Söylerken düşündüm, ben de sistem toplarken soda içmeyi severim ama sigara kullanmıyorum ordan yırttım

@painkiller katılıyorum hocam. Yorucu iş sistem toplamak, hele aynı şeyleri söküp takmam gerektiğinde sinir krizi geçirtiyor. İyi olur bir şeyler içmek

Bir kamu spotu daha yazdığın için teşekkürler

Haklısınız, onu başkalarına anlatmayı deneyin bir de
Dipnot : Sakın denemeyin...
Ya aslına bakarsanız iki marka konusunda yeteri kadar bilginiz olduktan sonra hangisini alacağınız kişisel bir tercih. Tıpkı birinin pembeyi birinin de kırmızıyı sevmesi gibi, karışamazsın.
Peki ne zaman karışabiliriz? Bana göre "aBi AmD ıSıNıYoR yHa MoRuQ" diye gelenlere, işin doğrusunu bilmeyenlere doğrusunu anlatmak lazım. Sonrası gene kendi bileceği iş.

Sorun bu zaten. Doğruyu anlatsanda anlamıyorlar. 10-15 yıl önceki işlemcileri halen aynı zannediyorlar. Sen 10-15 yolda nasıl değiştiysen AMD firması da değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…