benim iPad 9 ios 15-16 da çok iyi performans veriyordu 17 güncelleyince iPad ana menü de bile kasmaha başladıAtıyorum yeni bir iPhone çıktı ve aldınız. Aldığınız ilk gün performansı etkileyici oluyor. Memnunsunuz. 1 yıl kullandınız hala cayır cayır çalışıyor. Yeni iPhone çıktı haliyle yeni iOS işletim sistemi de geldi ve güncellediniz. Problem yok. Taş gibi çalışıyor. 1 yıl daha geçti yeni bir iPhone ve yeni bir iOS işletim sistemi daha çıktı. Yine güncellediniz. Ve bu sefer uygulamalar açılırken hantallaşıyor ve yavaşlıyor ve hafiften takılmalar oluyor ise bu siz telefonu eskidiği için değil güncellediğiniz için işlemci performansı düşüyor. Bu durum iPad, Mac ve Watch içinde geçerli. Güncellemeyin demiyorum. Ama performans ve batarya önceliğiniz var ise kullandığınız iOS sürümünün uygulama desteği kalkana kadar kullanın. Zaten bu çok uzun sürüyor. IPhone'lar eskidikçe performansı düşmüyor. Tam tersi güncellediğiniz için performansı düşüyor. Ve muhtemelen Apple bunu bilerekten yapıyor tahminimce. Bizzat deneyimledim. Geri dönüşü de maalesef yok. Kullandığınız IPhone'u çıktığı ilk günden beri sadece 1 kere güncellediniz. 2 üst modeli çıksa dahi eski sürümü kullandığınız için yeni çıkan IPhone'lar ile kıyasladığınız da performans farkı göremeyeceksiniz. Apple her sene daha hızlı bir işlemci yapmıyor. Tersine eski IPhone'ları güncellemelerle yavaşlatıyor. Ve yenisine geçtiğinizde performans farklıyla size bu daha hızlıymış gibi geliyor. Ama öyle değil. Bu söylediklerim kabul görmeyebilir ama gerçeği değiştirmez. Yeni iPhone alanlarla tavsiyemdir.
Atıyorum yeni bir iPhone çıktı ve aldınız. Aldığınız ilk gün performansı etkileyici oluyor. Memnunsunuz. 1 yıl kullandınız hala cayır cayır çalışıyor. Yeni iPhone çıktı haliyle yeni iOS işletim sistemi de geldi ve güncellediniz. Problem yok. Taş gibi çalışıyor. 1 yıl daha geçti yeni bir iPhone ve yeni bir iOS işletim sistemi daha çıktı. Yine güncellediniz. Ve bu sefer uygulamalar açılırken hantallaşıyor ve yavaşlıyor ve hafiften takılmalar oluyor ise bu siz telefonu eskidiği için değil güncellediğiniz için işlemci performansı düşüyor. Bu durum iPad, Mac ve Watch içinde geçerli. Güncellemeyin demiyorum. Ama performans ve batarya önceliğiniz var ise kullandığınız iOS sürümünün uygulama desteği kalkana kadar kullanın. Zaten bu çok uzun sürüyor. IPhone'lar eskidikçe performansı düşmüyor. Tam tersi güncellediğiniz için performansı düşüyor. Ve muhtemelen Apple bunu bilerekten yapıyor tahminimce. Bizzat deneyimledim. Geri dönüşü de maalesef yok. Kullandığınız IPhone'u çıktığı ilk günden beri sadece 1 kere güncellediniz. 2 üst modeli çıksa dahi eski sürümü kullandığınız için yeni çıkan IPhone'lar ile kıyasladığınız da performans farkı göremeyeceksiniz. Apple her sene daha hızlı bir işlemci yapmıyor. Tersine eski IPhone'ları güncellemelerle yavaşlatıyor. Ve yenisine geçtiğinizde performans farklıyla size bu daha hızlıymış gibi geliyor. Ama öyle değil. Bu söylediklerim kabul görmeyebilir ama gerçeği değiştirmez. Yeni iPhone alanlarla tavsiyemdir.
Telefonu zorlayan işlemler yapmıyorsanız işlemcinin hızının düşmesi sizi pek etkilemez zaten. iPhone 6'lar WhatsApp bile açamıyor ama Galaxy S1 bile daha seri açıyor.Bu galiba benim iPhone 7 için geçerli değil şu anda en son sürümde kullanıyorum ve herhangi bir sorunu yok ilk aldığım hali ile aynı?
Apple kendisi de açıklamıştı zaten, "performansı düşürerek batarya ömrünü korumayı amaçlıyoruz".
Jailbreak en etkili çözümBu kesinlikle doğru bu arada ömrü biten bir pile aşırı yüklenme yaparsanız ısınır ve tehlike oluşturur bu sorunu çözmekte oldukça basit 300 TL verip bir adet pil almak
Bu galiba benim iPhone 7 için geçerli değil şu anda en son sürümde kullanıyorum ve herhangi bir sorunu yok ilk aldığım hali ile aynı?
Apple kendisi de açıklamıştı zaten, "performansı düşürerek batarya ömrünü korumayı amaçlıyoruz".
Hocam tüm teknoloji gelişirken uygulamalar da geliştiği için telefonların guncel hizmetleri zamanla açması daha zor olması normaldir ama bu Apple da çok daha yavaş oluyor çünkü bir yandan da bilinçli yavaşlatma var.Günlük telefon kullanıcısı iseniz mesela Instagram, WhatsApp, YouTube ve arada oyun oynuyorsanız elbette yavaşlamalar göreceksin. Onun haricinde hissetmezsin.