Eski işlemci bir süre sonra yavaşlar mı?

notcfn

Picopat
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarımı kodlama(Visual Studio 2019 ve gamemaker Studio) ve webte gezinmek(Google Chrome) bir de oyun oynamak için kullanıyorum. GT 1030 ama işlemci eski bir süre sonra yavaşlar mı?
işlemci: Intel(r) Core(tm) i3 3220 | ekran kartı: Intel HD Graphics 2500(yakında GT 1030 alacağım) | RAM: 4 GB DDR 3 1666MHz(8 GB yapacağım) | PSU: High Power 400W Bronze sertifika | anakart: Esonic H61FDL2 | disk: Kioxia Exceria 240GB SATA3 SSD | disk 2: Samsung 256 GB HDD.

Görsel bol yazılımlar geliştikçe binen yükte artıyor o tür yazılımlarda yetersiz kalır. Bir süre sonra yavaşlama durumu olmaz donanımsal olarak.
Benim Pentium Dual Core E5700 diye bir işlemcim vardı daha 3 ay önce onu kullanıyordum zaten ama daha önceki durumuna göre öyle yavaşladı ki... Şimdiki işlemcime de aynı şey olur diye korkuyorum

İşlemciniz zaten yeni bir işlemci değil. Gelen güncellemelerle sistem gereksinimleri artan programlar kullanırsanız işlemciniz yetersiz kalabilir. Onun haricinde durduk yere performansı düştüyse bunun sebepleri farklı olacağı gibi, kasa içi temizlik, termal macun yenilenmesi, işletim sistemi şişmesi ve temizliği ile çözüm olabilirsiniz.

Durduk yere performansı düşmedi şuan iyi durumda ve zaten zamanında çıkan Windows 8.1'i kullanıyorum, özellik güncelleştirmesi çıkmıyor.

İşlemci yavaşlamaz. Sıcaklık fazla olursa ve gücünün yetmeyeceği işler yapılırsa zorlanır o kadar.

İşlemci yavaşlamaz. Sıcaklık fazla olursa ve gücünün yetmeyeceği işler yapılırsa zorlanır o kadar.
Sıcaklık fazla olmuyor zaten hatta fanım çok kaliteli. Öyle iyi ki bilgisayarın ışığı olmasa açık olduğunu anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…