Eski İşlemci ile Ekran Kartı Uyumu Nasıl Anlaşılır?

Merhaba arkadaşlar, malumunuz günümüz ekran kartları ile günümüz işlemcilerinde uyumunu anlamak çok zor olmuyor ama eski işlemcileri ve ekran kartları çok bilmiyorum, mesela HD 6850 hangi işlemcilerin beslediğini anlayamıyorum, Tek HD 6850 değil bütün ekran kartı ve işlemcileri için soruyorum.

Bu siteden istediğiniz bileşenleri seçip oluşacak darboğazları görebilirsiniz. Tam nokta atışı yapamaz elbette ama bir fikir verir yine de.

Hocam yazınca çıkmıyor bazen, yani nasıl anlayabiliriz "anakart işlemci uyumu" gibi mi?
Üretici firmaların teknolojilerini bilmen gerekiyor. Hemen yazınca bulunmaz derin bir konu çünkü.
Demek istediğim Intel tarafında işlemciler arasında 2.6.8. nesillerde gözle görülür bir güç artışı oldu. Sebebi: Intel yıllarca piyasayı domine etti %3-%5 işlemci gücü artırarak yeni nesil işlemci çıkardı. AMD Intel den ayrılıp kendi işlemcilerini üretmeye başladığı zaman Intel rekabeti gördü ve daha güçlü işlemciler üretti. Ve ekran kartı ile işlemci uyuşmazlığı olamaz. Yani birbirlerine etki etmezler.
Kartın işlemciyi beslemesi derken neyi kastettin? Anakart işlemci RAM üçgeni önemlidir. İstersen Pentium işlemciye RTX 2080 tak PSU yettikten sonra problem olmaz. Sen en iyi bütçeyle nasıl fiyat performans ekran kartı ve işlemci alabilirim diye mi soruyorsun?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı