Eski laptopa hangi işletim sistemi kurulmalı?

Benim önerdiğim Linux dağıtımı meraklı bir kullanıcının rahatça kullanabileceği basitlikte. Sadece benim önerdiğim dağıtım değil şu anda birçoğu popüler dağıtımda aynı şekilde son derece basit ve önerdiğiniz Windows sürümlerinden daha çağdaş.

Windows 11/10 için bile her ay bir sürü açık kapatılır iken iyi sallamışsınız.

linux dağıtımlarının nasıl kurulacağını bılmıyorum ve bilgimde yok hocam ne yapacığım
Önerdiğim dağıtımı kurmak Windows'tan daha kolay ve ayrıca kurmadan test edebilirsiniz.

tamamdır windows 10 ltsc kuruyorum ama size tekrar sorim kötü m fln diye ltsc

linux dağıtımlarının nasıl kurulacağını bılmıyorum ve bilgimde yok hocam ne yapacığım
Keza bu durumu görerek Linux önermemiştim.
hocam böle pc kötü mü
Normal değil görüldüğü üzere, CPU bu değerleriyle tam kapasitesini kullanıyor ve yeterli gelmiyor. LTSC'nin de performans açısından ne kadar fayda edeceği meçhul fakat denemeye değer. Eğer performans sorunu devam ederse 8.1 Pro üzerinden devam edebilirsiniz. 8.1 Pro'ya geçerseniz beni konunuza etiketleyin, yapmanız gereken güvenlik sıkılaştırma ayarlarını paylaşırım.

Çağdaş olmasına sözüm yok, keza ben de outdated bir OS yerine güncel bir dağıtımı tercih ederdim.
Windows 11/10 için bile her ay bir sürü açık kapatılır iken iyi sallamışsınız.
Uzmanlık alanınız nedir? Zira OS güvenliği ve bellek bütünlüğü gibi konularda çok deneyimli görünüyorsunuz bu mesajınızla.
Windows 10/11 için her ay onlarca kernel seviyesinde güvenlik açığı kapatılıyor da biz mi görmüyoruz? Eğer bu durum var ise Microsoft kapatsın kepenkleri gitsin o halde?
Söyledikleriniz gülünç ve saçma, XP önermişim gibi davranıyorsunuz. Yazdıklarımı düzgünce okumanızı rica ediyorum.

Linux dağıtımlarının nasıl kurulacağını bılmıyorum ve bilgimde yok hocam ne yapacığım?
Klasik Windows kurmaca, Rufus ile ISO'yu belleğe yazdır ve sistemi bellekten başlat. Donanımlarınız çalışıp çalışmadığını test edip kurabilirsiniz.

Tamamdır hocam

Donanımlarınız çalışıp çalışmadığını test edip kurabilirsiniz.
Arkadaşın bilgi seviyesine bakarak bu kadar genel bir yol göstermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. En azından bir makale, rehber paylaşmayı deneseydiniz? Yardımcı olmak sadece sistem önermek değildir.

Kendi deneyimlerimle diyorum ki hiç bilgisayar kullanmayan bir kişinin Linux kullanması Windows kullanmasından daha kolay. Paket yöneticisi diye bir nimet var ve istediğin uygulamayı oradan indiriyorsun. Uygulama desteği deme çünkü Windows 8.1'den Steam desteği gidecekken Linux'ta var.
Tek sorun zero-day açıkları olsa sıkıntı olmaz ama maalesef uygulama desteği de azalıyor Windows 8.1'in her geçen gün.

Hocam sizde Windows 10 LTSC iso var mıdır varsa linkini atabilir misiniz

Sorun kullanması değil, kurulumu. Windows kurulumunda dahil pek bilgi sahibi bir arkadaşımız olduğunu sanmıyorum, ekstra sorun yaşamaması adına Linux dağıtımı önermedim halihazırda. Yoksa ben de iş sistemimde Debian kullanıyorum.
Tek sorun zero-day açıkları olsa sıkıntı olmaz ama maalesef uygulama desteği de azalıyor Windows 8.1'in her geçen gün.
Office kullanacağını belirtmiş, bu bağlamda çok sorun yaşayacağını sanmam. Tarayıcı konusunda Firefox ESR bir süre daha destek veriyor, bu bağlamda tarayıcı konusunda da ek sorun yaşamaz.
Bunların yanında doğal olarak LTSC önerdim zira Windows 10 için oldukça uzun bir süre uygulama desteği devam edecek.

Hocam sizde Windows 10 LTSC iso var mıdır varsa linkini atabilir misiniz

Saolun Hocam

LTSC ve LTSB farkı nedir linkteyken 2015 sürümünde LTSB yazıyor o yüzden sordum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…