Eski laptopa hangi işletim sistemi kurulmalı?

enval

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 TI
Meslek
Öğrenci
Hocam selam, elimde leş eski bir laptop var. O kadar da eski değil içinde SSD vs. var ama cidden çok yavaş çalışıyor. Zamanında Linux Ubuntu denedim ama kullanımı çok zor olduğu için asla Linux istemiyorum. Bilgisayarı işlevli bir hale getirmek için ne kullanabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux istemeyince zaten olanaklardan %90'ından fazlası gidiyor. Ayrıca kullanması gayet kolay, yüksek ihtimalle uygulamaları terminalden yüklemeye çalıştınız. Sistem özellikleriniz nedir?

Arkasındaki etiketler tamamen aşınmış bilmiyorum.
Şu an bilgisayarda bir işletim sistemi yüklü mü?

Hocam selam, elimde leş eski bir laptop var. O kadar da eski değil içinde SSD vs. var ama cidden çok yavaş çalışıyor. Zamanında Linux Ubuntu denedim ama kullanımı çok zor olduğu için asla Linux istemiyorum. Bilgisayarı işlevli bir hale getirmek için ne kullanabiliriz?
Linux istemiyorsunuz ama bence deneyin.

Yani her cihaza uygun bir linux dağıtımı bulabilirsiniz fakat istemiyorsanız ve cihazınız cidden leş ise Tiny10, Windows Thin PC (Windows 7'nin kırpılmış versiyonu), Windows 8 Embedded (Yine Win8'in kırpılmış bir versiyonu) bakabilirsiniz. Custom OS'ler istemiyorsanız seçenekleriniz azalıyor. Bence ihtiyacınıza uygun bir Linux dağıtımı bulabilirsiniz.

Linux istemiyorsunuz ama bence deneyin.
Bilgisayarda güncel olarak linux var zaten ama kullanımı gerçekten çok zor bu sebeple sevmiyorum
Yani her cihaza uygun bir linux dağıtımı bulabilirsiniz fakat istemiyorsanız ve cihazınız cidden leş ise Tiny10, Windows Thin PC (Windows 7'nin kırpılmış versiyonu), Windows 8 Embedded (Yine Win8'in kırpılmış bir versiyonu) bakabilirsiniz. Custom OS'ler istemiyorsanız seçenekleriniz azalıyor. Bence ihtiyacınıza uygun bir Linux dağıtımı bulabilirsiniz.
Bir göz atacağım
Linux istemeyince zaten olanaklardan %90'ından fazlası gidiyor. Ayrıca kullanması gayet kolay, yüksek ihtimalle uygulamaları terminalden yüklemeye çalıştınız. Sistem özellikleriniz nedir?

Şu an bilgisayarda bir işletim sistemi yüklü mü?
Yüklü linux ubuntu var

Windows 10 LTSC 2015 deneyebilirsiniz.

Yüklü, Linux Ubuntu var.
sudo apt install neofetch
neofetch
Sırasıyla şunları terminale yazar mısınız? Bir de "neofetch" yazdıktan sonra "Print Screen" tuşu ile ekran görüntüsünü alıp atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı