Eski laptopa i7 işlemci takmak

Bütçe
2000

HolmesPSD

Decapat
Daha fazla  
Benim yıllanmış bir laptopum var. Yaklaşık 14 senelik bu laptopta Intel Pentium P6200 2.13GHz işlemci var. Gerisi önemli değil ra midir ssdsidir bana yetiyor. Tek önemli olan işlemcinin bazen çok yetersiz kalması. En basitinden Half-Life 2 oynarken 30 FPS zor görüyorum ve bazı bölümlerde 10 FPS'lere kadar düşüyor (en düşük ayarlarda). Bende bu yaz çalışıp bilgisayar almaya karar vermiştim ama o süre zarfında laptopa çok ihtiyacım olacağını bildiğim için şu an çok para vermeden elimdeki laptopu iyileştirme çabasına girdim. Ve laptopun anakartı ile uyumlu (PGA988) Intel Core i7-640M 2.8GHz işlemci buldum (Amazon 1600TL). Demem o ki bu işlemciyi alıp laptopuma taksam ne kadar fark eder? Şu anda laptopun rahat çalışabilmesi için Linux kurulu işlemciyi alırsam Windows 10 rahat kaldırır mı? Ve ya işlemciyi aldıktan sonra ne gibi sorunlar karşıma çıkar veya çıkar mı?

SSD varsa Windows 10 olabilir.

Bence paranızı yeni bilgisayara biriktirin. Pek bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.

Laptopu yazın çok kullancağım. Ufak çaplı bir projem var proje için araştırma vs. yaparken çok lazım olacak ve bana zorluk çıkartsın istemem o yüzden en ufak bir kolaylık bana çok katkı sağlayacaktır.

Para biriktirip en azından iş görecek laptop almanız daha mantıklı olur.

Para biriktirip en azından iş görecek laptop almanız daha mantıklı olur.

Bu yaz çalışıp alacağım zaten ama yazın sonuna kadar da ihtiyaçlarımı karşılasın istiyorum kısacası.

Evet biliyorum külüstür beş para etmez durumda ama son bir şans verilebilir gibi?

Tek çekirdek performansı artar ve çift çekirdek performansı iki katına çıkar işlemci değişimi sonrası. Fark edilir bi değişiklik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…