Eski laptopa RAM ve SSD takmak mantıklı mıdır?

Bütçe
1k-4k

YMCCLASS

Decapat
Daha fazla  
Meslek
YMCSHOP'un sahibi ve yöneticisiyim
Eski Lenovo AMD işlemcili 4 GB RAM ve HDD Windows 10 içeren bir laptopum var. Ana ekranda Google da ve dosyalarda inanılmaz kasıyor. İçini açtım. M.2 yuvası yok o yüzden bu RAM ve SSD'ı alacağım. Mantıklı mı veya bu fiyat bandında başka modeller var mı?

(PC sadece flim Google Office programları için kulanılacak)

RAM
SSD

Eski Lenovo AMD işlemcili 4 GB RAM ve HDD Windows 10 içeren bir laptopum var. Ana ekranda Google da ve dosyalarda inanılmaz kasıyor. İçini açtım. M.2 yuvası yok o yüzden bu RAM ve SSD'ı alacağım. Mantıklı mı veya bu fiyat bandında başka modeller var mı?

(PC sadece flim Google Office programları için kulanılacak)

RAM
SSD

Çok mantıklı, kesinlikle RAM ve SSD takviyesi yapın.

İşlemci modeli nedir? Eğer çok kötü bir işlemci ise SSD takmak sadece açılma hızını artırır, RAM bir tık daha iyi performans verir ama işlemci çok kötüyse bir tık daha iyi olsa neye yarar ki? Muhtemelen yaptığınız masrafa değmez.

Çok mantıklı, kesinlikle RAM ve SSD takviyesi yapın.

Kankam önce işlemciyi öğrenmek gerek mesela N4000 mi ne tam olarak hatırlamıyorum bu işlemciye sahip M.2 SSD olan 8 GB RAM LS bir laptop vardı inanılmaz yavaş çalışıyordu, açılış hızı iyiydi de işlemci kötü olduktan sonra SSD ve RAM pek bir işe yaramıyor.

İşlemci modeli nedir? Eğer çok kötü bir işlemci ise SSD takmak sadece açılma hızını artırır, RAM bir tık daha iyi performans verir ama işlemci çok kötüyse bir tık daha iyi olsa neye yarar ki? Muhtemelen yaptığınız masrafa değmez.

Kankam önce işlemciyi öğrenmek gerek mesela N4000 mi ne tam olarak hatırlamıyorum bu işlemciye sahip M.2 SSD olan 8 GB RAM LS bir laptop vardı inanılmaz yavaş çalışıyordu, açılış hızı iyiydi de işlemci kötü olduktan sonra SSD ve RAM pek bir işe yaramıyor.
Dostum eğer arkadaş office programlarını kullanıcaksa sadece pc hızlanır ancak tabiki işlemci konusunda haklısın eğer o kadar düşük bir işlemcisi varsa ram ve ssd takviyesi yerine yeni laptop alması daha doğru olucaktır. Mesela benim i5 2.nesil bi pc vardı bi ram taktım bide ssd pc uçtu fakat gündelik kullanıyodum.

Dostum eğer arkadaş Office programlarını kullanıcaksa sadece PC hızlanır ancak tabii ki işlemci konusunda haklısın eğer o kadar düşük bir işlemcisi varsa RAM ve SSD takviyesi yerine yeni laptop alması daha doğru olacaktır. Mesela benim i5 2.nesil bir PC vardı bir RAM taktım bir de SSD PC uçtu fakat gündelik kullanıyordum.

Laptop evde öyle boş boş duruyor ablamın yükseltip kullansın diye verecegim PC kullan biri değil işlemcisini öğrenmek için laptopu açmam lazım degilmi.

AMD Ryzen A9 olması lazim.

Dısardayim sahibinden baktım aynısını buldum A9 AMD 4 GB RAM var.

Bu tam model.

İşlemci kötüyse tercih etmem.

A9 işlemci için öneriri misiniz?

Nere gittiniz ya.

@KemalRenas hocam

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240929_152013_Chrome.jpg
    Screenshot_20240929_152013_Chrome.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Laptop evde öyle boş boş duruyor ablamın yükseltip kullansın diye verecegim PC kullan biri değil işlemcisini öğrenmek için laptopu açmam lazım degilmi.

AMD Ryzen A9 olması lazim.

Dısardayim sahibinden baktım aynısını buldum A9 AMD 4 GB RAM var.

Bu tam model.

A9 işlemci için öneriri misiniz?

Nere gittiniz ya.

@KemalRenas hocam

Hocam yaptınız mı bilmiyorum ama A9 işlemci dediğiniz işlemler için güzel bir işlemcidir benim önerim SSD ve RAM takviyesi yapmanız özellikle SSD taktiviyesi uçurucaktır makineyi.

Hocam yaptınız mı bilmiyorum ama A9 işlemci dediğiniz işlemler için güzel bir işlemcidir benim önerim SSD ve RAM takviyesi yapmanız özellikle SSD taktiviyesi uçurucaktır makineyi.

Teşekkür ederim hocam hepsiburadaki satıcı uyumlu olmaz dedi sistem gereksinimlerini istedi size de atayim tam.

Foto yükleyemedim

Teşekkür ederim hocam hepsiburadaki satıcı uyumlu olmaz dedi sistem gereksinimlerini istedi size de atayim tam.

Foto yükleyemedim
Hocam eğer modeliniz desteklemiyorsa yapıcak bişey yok maalesef. Hocam bu tarz laptoplarda genellikle rami falan yükseltebiliyorsunuz diye biliyorum belki modeli farklıdır iyice baktınız mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı