Eski laptopa RAM ve SSD yükseltmesi performansta kayda değer bir artış yapar mı?

Jexpys

Hectopat
Daha fazla  
Elimde i3-4000M işlemcili bayağı eski bir laptop var ama kozmetik olarak vs. kondisyonu çok iyi, laptopu günlük Google, YouTube, Telegram, Binance, trading view gibi uygulamalarda işlem yapmak için kullanacağım. Başka bir odağım yok. Aşağıdaki fotoğraflarda sistem değerlerini göreceksiniz.

Değerler genel olarak bu şekilde görev yöneticisinde CPU kullanımı %33 seviyelerini geçmiyor bellek kullanımı ise %80-%90 arasında gidiyor laptopta 4 GB RAM var bu arada, evet biliyorum çok az . Ama şöyle bir şey var tradingview vs. kullanırken CPU görev yöneticisinde %33'ü geçmese bile SpeedFan uygulamasında %90-%100leri gösteriyor hangisine güvenmeliyim bilmiyorum. Yani CPU tarafında yetersizlik var mı yok mu anlamadım aydınlatırsanız sevinirim. Neyse uzun lafın kısası bu laptopa 8 GB RAM ve SSD taksam performansta bana kayda değer bir artış sağlar mı? Tradingviewi vs. kullanırken ufak kasmalar yapıyor bunlar düzelir mi? CPU bunların yanında yetersiz kalırsa bir işe yaramaz diye düşünüyorum ama pek bir bilgim yok.

Tabikide genel olarak bir artış sağlar hocam, benimde sizinki kadar eski bir laptop'um var 1 yıl öncesine kadar HDD takılıydı sadece, SSD taktırdığımda baya bir ferahladı bilgisayar.

Gunluk islerinizde kolaylik saglar bence mantikli olur.
Teşekkürler

Tabikide genel olarak bir artış sağlar hocam, benimde sizinki kadar eski bir laptop'um var 1 yıl öncesine kadar HDD takılıydı sadece, SSD taktırdığımda baya bir ferahladı bilgisayar.
Teşşekkürler uygulama açılma hızını çok etkiliyor özellikle SSD kesin alıcam zaten 20-30 saniye bekliyoruz laptop eski olunca malum HDD de ona göre eski oluyor

Teşekkürler

Teşşekkürler uygulama açılma hızını çok etkiliyor özellikle SSD kesin alıcam zaten 20-30 saniye bekliyoruz laptop eski olunca malum HDD de ona göre eski oluyor
Rica ederim hocam. Harddiski bir bilgisayarcıya taktıracaksanız dikkat edin hocam ben SSD taktırdığım bilgisayarcıya yanına HDD taktırmasını istedim geçen adam tam takamamış Harddisk'ten kaynaklı bilgisayar'a bir haller oldu doğru düzgün çalışmıyor şu anda.

HDD kullanıyordum bayağıdır çok yavaşlaması SSD taktım bilgisayar geçleşti resmen.

Benim PC acer aspire es 15 buna ram olmuyor ssd yeri bile yok ben napabilirim

Benim PC acer aspire es 15 buna ram olmuyor ssd yeri bile yok ben napabilirim
Hocam nasıl olmuyor ram veya ssd belki ekstra ram taktıramayabilirsiniz tek ram slotu olduğu için ama eskisini çıkarıp yerine yeni 1 tane ram taktırabilirsiniz. SSD içinse laptopun harddiski nerede ise harddiski çıkarıp yerine ssd yi koyarlar, ha öyle olmazsa SSD yi usb ile bilgisayara takarak kullanabilirsiniz.

En en son bu laptopu tamire götürdüğüm zaman harddiski çalmışlardı 500gb harddiski alıp yerine 320GB lik takmış herif haberimiz olmadan. Küçük olduğum için farketmemiştim. Artık bilgisayarcılara çok dikkat ediyorum bi tanıdığımız var ona götürücem saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…