Arkadaşlar bugün eski bir laptopun içini açtım ve sistem onboard olmasına rağmen 2 tane işlemci gibi bir şey vardı. Bunlar ne? Bu arada fotoğraf alıntıdır. Bende de bunun aynısı gibiydi.
Eki Görüntüle 541473
Bu arada her laptopta var galiba bu. Ben sadece ne olduğunu merak ettim.
Resimdekilerden biri GPU biri CPU.
Sizin laptopta GPU yoksa işlemciye benzettiğin şey anakart chipseti olabilir. Üzerinde genelde soğutucu olmaz ama görünüş olarak çok benzerler. Ben geçen yanlışlıkla az daha ona termal macun sürüyordum
Chipset icin o kadar sogutmaya gerek yok (yaninda vida girisleri var bu demek oluyor ki ustune isi borusu geliyor).
Ben oyumu GPU ustunde kullaniyorum.
Olayı anladım gibi. Buraya da yazayım. Eski sistemlerde dahili grafik birimi işlemciye değil anakarta tümleşik olur. Bu sistemde de öyle. Laptop modeline baktım. Anakarta tümleşik olarak bu grafik birimi var. Yani iki tane olması normal.